خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از فودنویگیتور (FoodNavigator) گزارش میدهد:
در حالی که فصل برداشت کاکائو که معمولاً از اکتبر تا ژوئن ادامه دارد، از ماه آینده آغاز میشود، تولیدکنندگان شکلات در سراسر جهان با نگرانی در انتظار نتایج این فصل هستند تا پیامدهای آن بر بازارهای جهانی را ارزیابی کنند. قیمتهای کاکائو از آوریل ۲۰۲۴ به طور تاریخی بالا بوده است و با وجود برخی ثباتها، نشانههای کمی از بازگشت به سطوح پیش از سال ۲۰۲۴ به چشم میخورد. برداشت محصول ۲۰۲۵/۲۶ سیگنال قویای خواهد بود که آیا این مشکلات ادامهدار خواهند بود یا خیر.
استیو واترایج، رئیس بخش تحقیقات خدمات تحقیقات استوایی در شرکت اطلاعات بازار اکسپانا (Expana)، اظهار داشته که پیشبینی نمیشود عملکرد محصول به طور قابل توجهی نسبت به سال گذشته متفاوت باشد، اگرچه تفاوتهایی بین مناطق وجود خواهد داشت. واترایج توضیح میدهد: «در ساحل عاج (Côte d’Ivoire)، پتانسیل تولید بهتر در سال ۲۰۲۵/۲۶ نسبت به ۲۰۲۴/۲۵ را مشاهده میکنیم، اما در غنا (Ghana)، وضعیت محصول امسال بدتر به نظر میرسد.»
پیشبینیها برای برداشت میانفصل (mid-crop)، که چند ماه دیرتر انجام میشود، کمی مثبتتر است. واترایج میافزاید: «محصولات میانفصل در هر دو کشور در فصل گذشته ضعیف بودهاند، بنابراین میتوانیم به طور منطقی انتظار داشته باشیم که در ۲۰۲۵/۲۶ محصولات میانفصل بهتری در هر دو کشور داشته باشیم، هرچند تا ژانویه نمیتوانیم این موضوع را از طریق بررسیهای میدانی تأیید کنیم.»
با این حال، مشکلات ساختاری در غنا و ساحل عاج که منجر به افزایش قیمتها شده، همچنان پابرجا هستند. واترایج انتظار دارد که تقاضا برای جایگزینهای کاکائو بالا باقی بماند. او تصریح میکند: «ما هیچ اقدامی را از سوی هیچ یک از دولتهای غنا یا ساحل عاج برای رسیدگی به این مسائل و معکوس کردن روند نزولی مشاهده نمیکنیم.»
جاستین وایت، تحلیلگر کاکائو در شرکت اطلاعات کالا وسپرتول (Vespertool)، معتقد است که در فصل ۲۰۲۴/۲۵ شاهد برخی بهبودها بودهایم و اگر این روند برای ۲۰۲۵/۲۶ نیز ادامه یابد، میتوانیم شاهد یک داستان مثبت باشیم. او توضیح میدهد: «احتمالاً برای پایداری کاهش بلندمدت قیمتها، به بهبود بیشتر در تولید ۲۰۲۵/۲۶ همراه با منطقیسازی تقاضا نیاز خواهیم داشت؛ اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است به شرایط و قیمتگذاری عادیتر بازار بازگردیم.» با این وجود، او به تولیدکنندگان توصیه میکند که از قیمتهای فعلی بهره ببرند. وایت میگوید: «بهرهبرداری از قیمتهای فعلی که تا حد زیادی بهبود مورد انتظار در عرضه نسبت به سال گذشته را در خود جای داده و با عقبافتادگی جزئی در منحنی که بازتابدهنده انتظارات از عرضه مناسب برای ۲۰۲۵/۲۶ است، محتاطانه به نظر میرسد.»
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
افزایش قیمت جهانی کاکائو، فشار هزینه را بر تولیدکنندگان شکلات داخلی میافزاید و ضرورت نوآوری در جایگزینهای بومی و بهینهسازی فرمولاسیون را تشدید میکند تا هم رقابتپذیری حفظ شود و هم از مصرفکننده حمایت گردد.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟