مجله خبری اگروفودز

پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو  پروانه‌های ساخت تنها به گروه‌های اصلی کالا تعلق می‌گیرد

پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو پروانه‌های ساخت تنها به گروه‌های اصلی کالا تعلق می‌گیرد

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از اگروفودنیوز گزارش می‌دهد، دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در حاشیه چهارمین همایش صنعت غذایی استان اصفهان، از تغییرات اساسی در نظام صدور پروانه‌های ساخت برای صنایع غذایی کشور خبر داد. این اصلاحات با هدف حمایت از تولید،…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از اگروفودنیوز گزارش می‌دهد، دکتر مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در حاشیه چهارمین همایش صنعت غذایی استان اصفهان، از تغییرات اساسی در نظام صدور پروانه‌های ساخت برای صنایع غذایی کشور خبر داد. این اصلاحات با هدف حمایت از تولید، تسهیل فرآیندهای کسب‌وکار و کاهش بوروکراسی دست‌وپاگیر صورت گرفته و از این پس، پروانه‌های ساخت صرفاً برای گروه‌های اصلی کالایی صادر خواهد شد تا مسیر تولید و عرضه محصولات در صنعت غذا روان‌تر شود.

تسهیل فرآیند تولید و مبارزه با بوروکراسی

دکتر پیرصالحی در گفت‌وگو با خبرنگار اگروفودنیوز، با تأکید بر اینکه بخش تولید، موتور محرک اقتصاد کشور و ضامن اشتغال‌زایی و امنیت غذایی است، اظهار داشت: «تمام تلاش سازمان غذا و دارو بر این است که مقررات و آیین‌نامه‌های دست‌وپاگیر را اصلاح کند تا فرآیند تولید تسهیل شود.» وی افزود: «در همین راستا جلسات متعددی با اتاق بازرگانی و انجمن‌های صنفی برگزار کرده‌ایم تا صدای فعالان این حوزه شنیده شود و موانع برطرف گردند.»

انقلاب در صدور پروانه‌های ساخت: از جزئیات تا گروه‌های اصلی

هدفمندسازی صدور پروانه‌ها

رئیس سازمان غذا و دارو یکی از گلایه‌های اصلی صنایع غذایی را تعدد صدور پروانه برای محصولات مختلف دانست و تشریح کرد: «در تصمیم جدید سازمان، پروانه‌های ساخت صرفاً برای گروه‌های اصلی کالایی صادر می‌شود و نیاز به اخذ پروانه‌های جداگانه برای زیرمجموعه‌ها مانند تغییر رنگ، اسانس یا نوع بسته‌بندی، حذف شده است.» این اقدام انقلابی به منظور کاهش بار اداری و مالی از دوش تولیدکنندگان صورت گرفته است.

نقش مدیران فنی و نظارت هوشمند

دکتر پیرصالحی در ادامه افزود: «این تغییرات از این پس با مسئولیت مدیران فنی شرکت‌ها انجام می‌شود و سازمان با استفاده از کدهای رهگیری، فرآیند نظارت خود را به دقت ادامه خواهد داد.» وی تأکید کرد: «هدف ما این است که ضمن حفظ سلامت و کیفیت محصولات – که خط قرمز سازمان است – مسیر تولید روان‌تر و کم‌هزینه‌تر شود تا تولیدکنندگان بتوانند با تمرکز بیشتری به ارتقای محصولات خود بپردازند.»

تعامل دولت و بخش خصوصی: ستون فقرات امنیت غذایی

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اهمیت تعامل پایدار میان بخش خصوصی و دولت، بیان داشت: «تمام حوزه‌های تحت نظارت سازمان غذا و دارو، اعم از دارو، تجهیزات پزشکی و غذا، برای ما اهمیت یکسانی دارند.» او تصریح کرد: «خوشبختانه در حوزه غذا، بخش عمده تأمین نیاز کشور توسط تولیدکنندگان داخلی انجام می‌شود که همین امر باعث کاهش دغدغه‌ها در این بخش شده است. البته ارتباط و حمایت از صنایع غذایی همچنان ادامه خواهد داشت تا این تعامل پایدار و مؤثر باقی بماند.»

پایان موازی‌کاری؛ همگرایی با سازمان ملی استاندارد

رئیس سازمان غذا و دارو به موضوع موازی‌کاری میان دستگاه‌های نظارتی اشاره کرد و گفت: «یکی از دغدغه‌های همیشگی صنایع، تکرار وظایف و موازی‌کاری میان سازمان‌ها بود. هرچند این اقدامات ریشه در قوانین دارد، اما خوشبختانه تفاهم و همکاری خوبی با سازمان ملی استاندارد شکل گرفته تا از دوباره‌کاری‌ها کاسته شود و تولیدکنندگان بتوانند با سهولت بیشتری فعالیت کنند.»

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

این تغییر در نظام صدور پروانه‌ها فرصتی بی‌نظیر برای تسریع نوآوری و کاهش چشمگیر هزینه‌های عملیاتی در صنعت غذای ایران است. شرکت‌ها می‌توانند با تمرکز بر مدیریت فنی داخلی و استفاده از کدهای رهگیری، محصولات جدید را سریع‌تر به بازار عرضه کنند و رقابت‌پذیری خود را افزایش دهند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *