مجله خبری اگروفودز

آیا وقت خداحافظی با پلاستیک در آدامس‌ها فرا رسیده است؟

آیا وقت خداحافظی با پلاستیک در آدامس‌ها فرا رسیده است؟

خبرگزاری تخصصی اگروفودز گزارش می‌دهد، پس از دهه‌ها استفاده پنهان از پلاستیک در ترکیبات اصلی آدامس‌های سنتی که بدون اطلاع بسیاری از مصرف‌کنندگان بوده است، اکنون این صنعت با موج فزاینده‌ای از نگرانی‌های بهداشتی و زیست‌محیطی، فشار افکار عمومی و تحقیقات علمی مواجه شده است. این روند، دولت‌ها، از جمله…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز گزارش می‌دهد، پس از دهه‌ها استفاده پنهان از پلاستیک در ترکیبات اصلی آدامس‌های سنتی که بدون اطلاع بسیاری از مصرف‌کنندگان بوده است، اکنون این صنعت با موج فزاینده‌ای از نگرانی‌های بهداشتی و زیست‌محیطی، فشار افکار عمومی و تحقیقات علمی مواجه شده است. این روند، دولت‌ها، از جمله دولت بریتانیا را به بررسی تغییر قوانین وادار کرده و در پی آن، بازار جهانی آدامس‌های بدون پلاستیک که بر پایه مواد طبیعی و گیاهی تولید می‌شوند، شاهد رشد چشمگیری است و فرصت‌های جدیدی را برای تولیدکنندگان و نوآوران فراهم آورده است.

بسیاری از مصرف‌کنندگان ممکن است از اینکه پلاستیک برای چندین دهه یکی از مواد اصلی آدامس بوده است، شگفت‌زده شوند. با این حال، در حال حاضر مفهوم وجود پلاستیک در محصولات شیرینی و شکلات با مخالفت جدی مواجه شده است. تام راویو، بنیان‌گذار برند آدامس بدون پلاستیک میلی‌ویز (Milliways)، می‌گوید: «بیش از ۸۵ درصد مصرف‌کنندگان نمی‌دانند که آدامس‌های معمولی از پلاستیک ساخته شده‌اند. هدف ما تغییر این وضعیت است.» میلی‌ویز در این زمینه تنها نیست؛ برندهایی مانند ترو گام (True Gum)، نود (Nuud) و چوزی (Chewsy) نیز به این جنبش بدون پلاستیک پیوسته‌اند. کایر کارنی، بنیان‌گذار برند نود، با فراخوانی در وب‌سایت برند خود، خواستار حمایت عمومی برای ترغیب دولت به تنظیم مقرراتی شده تا تولیدکنندگان از پنهان‌کردن مواد پلاستیکی در آدامس جلوگیری کنند و سلامت جوانان را حفظ کنند.

دانشمندان نیز تحقیقات خود را در مورد اثرات احتمالی آدامس‌های حاوی پلاستیک آغاز کرده و نگرانی‌هایی را در مورد نتایج ابراز کرده‌اند. دکتر اودیت پانت، پژوهشگر آزمایشگاه تشخیص میکرو و نانو پیشرفته در دانشکده علوم بیولوژیکی بلفاست، اظهار داشت: «تحقیقات ما نشان داد که فرآیند جویدن باعث آزاد شدن میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها می‌شود.»

علاوه بر نگرانی‌های مربوط به سلامت عمومی، محیط زیست نیز از آدامس‌های پلاستیکی در معرض تهدید است. دکتر پانت می‌افزاید: «باقیمانده‌های آدامس در محیط زیست بسیار پایدار هستند و می‌توانند بسته به شرایط محیطی، ۵ تا ۵۰۰ سال و حتی برخی برآوردها تا ۱۰۰۰ سال باقی بمانند. آدامس‌های دور ریخته شده میکروپلاستیک‌ها را در خاک و آب آزاد می‌کنند و خطرات زیست‌محیطی ایجاد می‌کنند.»

بنابراین جای تعجب نیست که دولت بریتانیا در حال بررسی تغییر قوانین مربوط به استفاده از پلاستیک در آدامس‌ها است. سخنگوی این پیشنهاد بیان کرد: «این مجلس با نگرانی اعلام می‌کند که اکثریت قریب به اتفاق آدامس‌های موجود در بازار بریتانیا حاوی پلیمرهای سنتتیک بر پایه پلاستیک هستند که تحت عنوان “پایه آدامس” در ترکیبات پنهان شده‌اند، به این معنی که اکثر مصرف‌کنندگان از جویدن و بلعیدن پلاستیک بی‌اطلاع هستند.» او همچنین اشاره کرد که آدامس منبع «قابل توجه اما نادیده گرفته شده‌ای» از بلع میکروپلاستیک و آلودگی محیط زیست است. تحقیقات نشان می‌دهد که تنها یک قطعه آدامس پلاستیکی می‌تواند بیش از ۲۵۰,۰۰۰ ذره میکروپلاستیک را در بدن انسان آزاد کند.

اما چه جایگزین‌هایی وجود دارد؟ و چه راه‌حل‌هایی برای تولیدکنندگان آدامس موجود است؟ خبر خوب برای تولیدکنندگان شیرینی این است که مواد جایگزین در دسترس هستند. علاوه بر این، آنها در حال حاضر در محصولات آدامس در سراسر جهان به فروش می‌رسند. راویو از میلی‌ویز توضیح می‌دهد: «ما تنها از هفت ماده بر پایه گیاهی استفاده می‌کنیم، در مقایسه با بسیاری از مواد مصنوعی و بر پایه پلاستیک که در اکثر برندهای آدامس استفاده می‌شود. پایه آدامس طبیعی ما به سادگی از شیره درخت ساخته شده است که به معنای ۱۰۰ درصد بدون پلاستیک، بر پایه گیاهی و زیست‌تخریب‌پذیر بودن آن است.»

اما این کار آسان نبوده است. تیم تحقیق و توسعه میلی‌ویز صدها دستورالعمل را قبل از اینکه از نتیجه راضی باشند، آزمایش کردند. راویو می‌گوید: «آدامس محصولی است که مردم آن را طولانی‌تر از هر محصول غذایی دیگری می‌جوند – به طور متوسط ۵ تا ۱۵ دقیقه. این بدان معناست که انتظار بالایی از طعم، بافت، عطر و ماندگاری وجود دارد.» علاوه بر این، مواد طبیعی بسیاری از مزایای تولید و فرمولاسیون مواد سنتتیک را ندارند، که دقیقاً به همین دلیل است که مواد سنتتیک به هنجار تبدیل شدند.

با این حال، حامیان جنبش بدون پلاستیک می‌گویند که با رشد تقاضا، این تلاش ارزشش را دارد. بازار جهانی آدامس بدون پلاستیک ۱۳۲ میلیون دلار (۱۱۱ میلیون یورو) ارزش دارد. علاوه بر این، انتظار می‌رود این رقم تا سال ۲۰۳۱ تقریباً دو برابر شود (۲۴۲ میلیون دلار). این نشان‌دهنده نرخ رشد مرکب سالانه ۹ درصدی است (بر اساس گزارش تحلیلگران صنعت مارکت ریسرچ ریپورتس). و اگرچه این رقم در مقایسه با بازار گسترده‌تر آدامس که ۱۸.۴۹ میلیارد دلار ارزش دارد (بر اساس تحقیقات مکسیمایز مارکت ریسرچ)، ممکن است ناچیز به نظر برسد، اما نرخ رشد آدامس‌های بدون پلاستیک پتانسیل واقعی آن را نشان می‌دهد. دکتر اودیت پانت می‌گوید: «آدامس‌های بدون پلاستیک – که معمولاً از پایه‌های طبیعی مانند چیکل یا صمغ آکاسیا ساخته می‌شوند – در حال افزایش محبوبیت هستند و جایگزین‌های ایمن‌تر و پایدارتری نسبت به آدامس‌های سنتتیک محسوب می‌شوند.»

تولیدکنندگان آدامس‌های بدون پلاستیک نیز در حال احساس اثرات این روند هستند. راویو از میلی‌ویز می‌گوید: «ما در ۱۲ ماه گذشته به غیر از بریتانیا، به چهار بازار جدید گسترش یافته‌ایم. دو مورد از بزرگترین و جدیدترین بازارهای ما ایالات متحده و فرانسه هستند و سرعت و پذیرش که از هر دو مشاهده کرده‌ایم، فوق‌العاده است.»

همانطور که نظارت بر پلاستیک‌های پنهان در محصولات روزمره افزایش می‌یابد، آدامس به عنوان یک عامل تعجب‌آور در آلودگی محیط زیست و بلع میکروپلاستیک‌ها ظاهر می‌شود. با شواهد علمی فزاینده و آگاهی رو به رشد مصرف‌کنندگان، فشار بر تولیدکنندگان برای بازنگری در فرمولاسیون‌های خود در حال افزایش است. جایگزین‌های بدون پلاستیک، که زمانی یک جایگاه کوچک داشتند، اکنون در حال افزایش محبوبیت هستند – که با نوآوری، تقاضا و تغییر گسترده‌تر به سمت شفافیت و پایداری هدایت می‌شوند. اینکه آیا صنعت این تغییرات را به طور کامل خواهد پذیرفت یا خیر، هنوز مشخص نیست، اما یک چیز واضح است – روزهای آدامس‌های حاوی پلاستیک ممکن است به شماره افتاده باشد.

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

این روند، فرصت تولید آدامس‌های طبیعی بدون پلاستیک را برای کارآفرینان داخلی ایجاد می‌کند تا با تمرکز بر سلامت و محیط‌زیست، بازاری نوظهور را در ایران هدف قرار دهند. آگاهی‌بخشی به مصرف‌کنندگان و حمایت از نوآوری در فرمولاسیون‌های گیاهی می‌تواند راهگشا باشد.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *