خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از “فود اند بوریج مگزین” گزارش میدهد: جوایز جهانی عکاسی غذا، که با حمایت تندرستم (Tenderstem) برگزار میشود و به عنوان بزرگترین جشن جهانی عکاسی غذا شناخته میشود، ثبتنام برای نسخه مورد انتظار سال ۲۰۲۶ را آغاز کرد.
این رقابت که پانزدهمین سال خود را سپری میکند، از عکاسان آماتور و حرفهای دعوت میکند تا داستانهای منحصر به فرد غذایی خود را از سراسر جهان به اشتراک بگذارند. این جوایز از مناظر و پرترهها گرفته تا سفر، عروسی و فوتوژورنالیسم، قدرت جهانی تصاویر غذا را برای الهام بخشیدن، ارتباط برقرار کردن و گفتن داستانهایی که از فرهنگها فراتر میروند، جشن میگیرد.
برنده جایزه اصلی ۵۰۰۰ پوند (GBP) این فرصت را خواهد داشت که آثارش در گالریهای مال معتبر در لندن به نمایش گذاشته شود، در حالی که گروه منتخبی از تصاویر فینالیست نیز در فروشگاه نمادین فورتنام اند میسون (Fortnum & Mason) در پیکادیلی، لندن به نمایش گذاشته خواهند شد.
کارولین کنیون (Caroline Kenyon)، بنیانگذار این جوایز، گفت: «غذا ضربان زندگی است – خیلی زیاد، خیلی کم، برداشت، خشکسالی، زیبایی و وحشت – همه ما را به هم پیوند میدهد. هیچ چیز این داستانهای مهم را قدرتمندتر از تصاویری که عکاسان از سراسر جهان برای ما میفرستند، بیان نمیکند.»
بخشهای جدید و همکاریها
این جوایز با بیش از ۲۵ بخش، ابعاد مختلف غذا را از کاشت، برداشت و پختوپز گرفته تا خوردن، جشن گرفتن و زنده ماندن به رسمیت میشناسد.
امسال دو ابتکار جدید معرفی شده است:
غذا به عنوان خانه (با مشارکت کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در بریتانیا): این بخش برای شرکتکنندگانی که تجربه زیسته آوارگی ناشی از درگیری یا آزار و اذیت را دارند، باز است و تصاویری را به نمایش میگذارد که نشان میدهند چگونه غذا حس خانه را تداعی میکند.
یک جایزه جدید هیجانانگیز با مشارکت ام اند اس فود (M&S Food) که جزئیات آن به زودی اعلام خواهد شد.
هیئت داوران جهانی از چهرههای برجسته آشپزی و خلاقیت
هیئت داوران سال ۲۰۲۶ به ریاست دیوید لوفتوس (David Loftus)، عکاس افسانهای غذا، و با حضور مجموعهای چشمگیر از رهبران آشپزی و خلاقیت، از جمله:
یان هندریک ون در وزتایزن (Jan Hendrick van der Westhuizen)، سرآشپز و رستوراندار دارای ستاره میشلن
تام آثرون (Tom Athron)، مدیرعامل فورتنام اند میسون
رین اسکالرود (Rein Skullerud)، عکاس ارشد و ادیتور عکس برنامه جهانی غذا
جیمی اولیور (Jamie Oliver)، سرآشپز، رستوراندار و فعال غذایی
داستانهای الهامبخش از فینالیستهای گذشته
یاسمینا کازیمیر (Jasmina Kazemier)، یکی از فینالیستهای گذشته، گفت: «شرکت در این رقابت راهی عالی برای به چالش کشیدن خود، کسب اعتبار و ارتباط با یک جامعه الهامبخش از افراد خلاق است. حتی اگر برنده نشوید، در مورد سبک خود شفافیت به دست میآورید، خود را از نظر خلاقیت به جلو میبرید و نام خود را در رادار قرار میدهید.»
لوئیز رینر (Louise Rayner)، یکی دیگر از فینالیستها، گفت: «این رقابت در بین معتبرترین جوایز عکاسی در سطح جهانی قرار دارد. نزدیک بود شرکت نکنم، اما یک ارسال لحظه آخری با عکسی که با تلفن خود گرفته بودم، در نهایت به فینال رسید. هرگز نمیدانید چه اتفاقی ممکن است بیفتد.»
دعوت به ارسال آثار
از عکاسان سراسر جهان دعوت میشود تا آثار خود را تا یکشنبه، ۸ فوریه ۲۰۲۶ ارسال کنند.
برای جزئیات بیشتر و ارسال آثار، به وب سایت www.worldfoodphotographyawards.com مراجعه کنید.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
حضور در این رویداد و جوایز مرتبط، فرصتی برای دیده شدن برندها و محصولات غذایی ایرانی در سطح بینالمللی و الگوبرداری از ایدههای نوآورانه در عکاسی مواد غذایی است.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟