خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از منابع خبری بینالمللی گزارش میدهد:
سه شرکت پیشرو جهانی در صنایع غذایی، نوشیدنی و مراقبت از حیوانات خانگی، یعنی مارس اینک. (Mars, Inc.)، پپسیکو (PepsiCo) و اِی.دی.ام. (ADM)، پروژهای مشترک را برای حمایت از کشاورزان در پذیرش شیوههای کشاورزی احیاکننده (Regenerative Agriculture) آغاز کردهاند. این برنامه با هدف کاهش اثرات زیستمحیطی زنجیره تامین کشاورزی، در لهستان و با پشتیبانی از ۲۴ کشاورز در اتخاذ روشهای پایدار در تناوب زراعی محصولاتشان، آغاز شده است.
این طرح جامع، مجموعاً ۵۴۵۴ هکتار از اراضی کشاورزی را پوشش میدهد. مارس، کشت احیاکننده گندم را در ۳۳۵۹ هکتار برای برندهای مراقبت از حیوانات خانگی خود نظیر ویسکاس (Whiskas) و پدیگری (Pedigree) حمایت میکند، در حالی که پپسیکو، کشت پایدار کلزا را در ۲۱۶۰ هکتار برای برخی از برندهای نمادین خود از جمله لِیز (Lay’s) و دوریتوس (Doritos) پیش میبرد.
این ابتکار در غرب لهستان، فراتر از تلاشهای پایداری تکمحصولی عمل کرده و بر رویکردی جامع و در سطح مزرعه تمرکز دارد که به بهبود سلامت خاک، مدیریت آب و افزایش تابآوری بلندمدت کشاورزی کمک میکند. در یک همکاری پیشا-رقابتی برای رسیدگی به اثرات زیستمحیطی زنجیره تامین کشاورزی، پپسیکو و مارس با برخی از همین کشاورزان برای ادغام شیوههای احیاکننده در کشاورزی چرخشی (Rotational Agriculture) همکاری خواهند کرد. این رویکرد کشاورزی، محصولات مختلفی مانند غلات، حبوبات و مخلوطی از گیاهان پوششی را به صورت سیستمی و در هر فصل در یک زمین متناوب میکند تا به طور طبیعی به پر شدن مواد مغذی خاک، شکستن چرخههای آفات و بیماریها و بهبود ساختار خاک کمک کند.
اِی.دی.ام. نیز به عنوان شریک اجرایی، با ارائه منابع مالی و فنی، نقش کلیدی در حمایت از کشاورزانی ایفا میکند که به شیوههای کشاورزی احیاکننده روی میآورند. کشاورزان همچنین با بهرهگیری از آخرین تخصصهای کشاورزی، آموزشهای عملی و راهنماییهای متخصصان فنی مانند بایوسفیرز (Biospheres) مجهز خواهند شد. این شیوهها نه تنها ساختار خاک و ظرفیت نگهداری آب را بهبود میبخشند، بلکه اتکا به نهادههای مصنوعی را نیز کاهش داده و به مزارع کمک میکنند تا با تنشهای مرتبط با تغییرات اقلیمی سازگار شوند. برای تسریع این برنامه و حمایت از تلاشهای جداسازی کربن، کشاورزان بر اساس شیوههای خاصی که اجرا میکنند – مانند اتخاذ خاکورزی حفاظتی و کشت گیاهان پوششی – مشوقهای مالی دریافت خواهند کرد.
آرچانا جاگاناتان (Archana Jagannathan)، مدیر ارشد پایداری پپسیکو در اروپا، خاورمیانه و آفریقا، اظهار داشت: “کشاورزی احیاکننده ابزاری حیاتی برای ارتقای سلامت خاک، تقویت تابآوری مزارع و کاهش انتشار گازهای گلخانهای کشاورزی است که در نهایت میتواند به نفع کشاورزان و معیشت آنها باشد. برای ایجاد تاثیر معنیدار در مقیاس وسیع، همکاری در سراسر زنجیره ارزش ضروری است.”
پل گاردنر (Paul Gardner)، معاون ارشد تجاری جهانی مارس اینکورپوریتد و معاون تغذیه جهانی حیوانات خانگی، نیز تایید کرد: “از طریق این همکاری پیشا-رقابتی، مارس، پپسیکو و اِی.دی.ام. با یکدیگر برای مقابله با اثرات اقلیمی زنجیره تامین کشاورزی تلاش میکنند. با کار بر روی تناوب زراعی مشترک به این شیوه، میتوانیم کشاورزان را قادر سازیم تا شیوههای اقلیمی هوشمندانهتری را در بلندمدت و در انواع محصولات و برداشتها اتخاذ کنند که میتواند به بهبود سلامت خاک، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و ایجاد تابآوری مزرعه کمک کند. این مدل مشارکتی گام مهمی به سوی یک صنعت غذایی پایدارتر است.”
کاترین پیکوس (Katherine Pickus)، مدیر ارشد پایداری اِی.دی.ام.، افزود: “ما مفتخریم که از طریق این مشارکت از کشاورزان حمایت کرده و تابآوری زنجیره تامین را که برای آینده کشاورزی بسیار حیاتی است، افزایش دهیم.”
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
این روند جهانی به لزوم گذار کشاورزی ایران به روشهای احیاکننده میافزاید. کارآفرینان میتوانند بر آموزش، مشاوره و ارائه تکنولوژیهای مرتبط با سلامت خاک و مدیریت آب تمرکز کنند تا ضمن کاهش وابستگی به نهادههای شیمیایی، بازارهای جدیدی را فتح کنند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟