خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز) گزارش میدهد، مجید حجت، عضو کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، بر اهمیت حفظ بازارهای صادراتی کشور در حوزه کشاورزی تاکید کرد و خواستار سرمایهگذاری روی تولید ارزش افزوده، برندسازی، ارتقای کیفیت و بهبود بستهبندی شد. او هشدار داد که تکیه صرف بر تولید خام محصولات کشاورزی دیگر پاسخگوی نیاز بازار جهانی نیست و ایران در صورت عدم سرمایهگذاری در فرآوری، بستهبندی و برندسازی، بازارهای صادراتی خود را به رقبا واگذار خواهد کرد.
مجید حجت با اشاره به مزیت تولید محصولات کشاورزی در بسیاری از نقاط ایران، اظهار داشت که این مزیت تنها زمانی ارزش واقعی پیدا میکند که وارد زنجیره تولید ارزش شود. او با تاکید بر اینکه رقابت در بازار جهانی بر سر کیفیت فرآوری، بستهبندی و برندسازی است، تجربه کشورهایی مانند آمریکا و ترکیه در تولید و صادرات پسته را یادآور شد. حجت ضعف در برندسازی را یکی از مهمترین مشکلات صادرات صنایع غذایی ایران دانست و خواستار حمایت دولت و همکاری بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این زمینه شد. وی همچنین بر اهمیت حضور در نمایشگاههای تخصصی، تبلیغات هدفمند و استفاده از ابزارهای جدید بازاریابی تاکید کرد.
این فعال اقتصادی مشکلات ارزی و موانع نقل و انتقال پول را از دیگر چالشهای پیش روی صادرکنندگان دانست و خواستار تسهیل این فرآیندها شد. حجت دیپلماسی اقتصادی و توافقات تجاری با کشورهای همسایه و بازارهای نوظهور آسیایی را از جمله راهکارهای توسعه صادرات برشمرد. وی همچنین پیشنهاد ایجاد خوشههای صنعتی در مناطق دارای مزیت، سرمایهگذاری در فناوریهای جدید بستهبندی، سردخانههای مجهز و حملونقل استاندارد را مطرح کرد. حجت در پایان تاکید کرد که با توجه به اهمیت صنایع غذایی و فراهم کردن شرایط رقابت سالم، ایران میتواند دوباره جایگاه نخست خود در بازار جهانی پسته و بسیاری از محصولات غذایی دیگر را به دست آورد.
تکیه بر برندسازی و کاهش موانع صادرات، فرصتی برای حضور قویتر تولیدکنندگان ایرانی در بازارهای جهانی و افزایش ارزآوری است.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟