خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از وبسایت Future Food-Tech London گزارش میدهد، ایمنی مواد غذایی بدون شک مهمترین جنبه تولید مواد غذایی در سراسر جهان است. زنجیرههای تامین جهانی پیچیده، فشارهای مالی فزاینده و تهدید رو به رشد تغییرات آب و هوایی، تقلب در مواد غذایی و حملات سایبری، این موضوع را به چالشی همیشگی برای تولیدکنندگان و تنظیمکنندهها تبدیل کرده است. غذاها و فرآیندهای جدید، از جمله کشت سلولی، تخمیر دقیق و ویرایش ژن، در حال توسعه هستند که چالشهای کاملاً جدیدی را برای تنظیمکنندهها ایجاد میکنند. سازمانهای حاکمیتی از جمله سازمان استانداردهای غذایی (افاسای) در بریتانیا، سازمان ایمنی غذای اروپا (ایافاسای) در اتحادیه اروپا و سازمان غذا و دارو (افدیای) در ایالات متحده میتوانند به روشهای مختلف به تولیدکنندگان مواد غذایی کمک کنند.
توماس وینسنت (Thomas Vincent)، معاون مدیر نوآوری در سازمان استانداردهای غذایی (افاسای) میگوید: «وقتی شرکتی میخواهد یک غذای جدید را وارد بازار کند، باید برای گرفتن تاییدیه نظارتی به ما مراجعه کند. ما ایمنی محصول را ارزیابی میکنیم و سپس توصیههایی را به وزرا در سراسر کشورهای بریتانیا ارائه میدهیم که تصمیم نهایی را برای تایید یا عدم تایید آن خواهند گرفت.»
به گفته وینسنت، نقش رسمی سازمان استانداردهای غذایی در انتهای چرخه توسعه محصول است اما این سازمان به تازگی تلاش میکند تا در مراحل اولیه فرآیند نیز مشارکت داشته باشد. این مداخله زودهنگام به تولیدکنندگان این امکان را میدهد تا درک کاملی از آنچه برای گرفتن تاییدیه مورد نیاز است، از همان ابتدا به دست آورند. این رویکرد همچنین به سازمان استانداردهای غذایی کمک میکند تا درک بهتری از محصولات در حال توسعه و انواع فناوریهایی که در آینده ارزیابی خواهند کرد، به دست آورد.
خبر خوب برای تولیدکنندگان این است که بریتانیا و اتحادیه اروپا از سیستمهای مشابهی پیروی میکنند، به این معنی که اگر محصولی در بریتانیا تایید شود، احتمال زیادی وجود دارد که در اتحادیه اروپا نیز تایید شود و بالعکس. با این حال، سازمانهای نظارتی در سراسر جهان در تلاش هستند تا یک سیستم منسجمتر ایجاد کنند تا روند را برای تولیدکنندگان سادهتر کرده و ایمنی مواد غذایی را بیشتر بهبود بخشند. سازمان استانداردهای غذایی همچنین در حال راهاندازی یک مرکز راهنمایی نوآوری اختصاصی است که به عنوان یک مرکز یکجا برای شرکتهایی که در حال توسعه یک غذای جدید هستند، عمل خواهد کرد.
همانطور که صنعت غذا به تکامل خود ادامه میدهد، سیستمهایی که بر آن حاکم هستند نیز باید تکامل یابند. ظهور غذاها و فناوریهای جدید، چالشها و فرصتهایی را ارائه میدهد و از تنظیمکنندهها میخواهد که نه تنها ایمنی مواد غذایی را تضمین کنند، بلکه نوآوری در مواد غذایی را نیز تسهیل کنند.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
توجه به رویکردهای نوین تولید غذا و اخذ تاییدیه های لازم از سازمان های داخلی و خارجی، برای ورود به بازارهای جهانی ضروری است.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟