خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از foodnavigator گزارش میدهد، مطالعهای جدید نشان میدهد مصرف غذاهای فراوریشده (UPF) میتواند منجر به کاهش باروری در مردان و تاثیر منفی بر سلامت متابولیک و تولید مثل شود. این در حالی است که سازمان بهداشت جهانی پیشتر این نوع غذاها را عامل مرگ میلیونها نفر در اروپا معرفی کرده بود و مطالعات دیگر نیز ارتباط آنها را با سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و حتی پارکینسون نشان دادهاند.
بر اساس این گزارش، از دهه ۱۹۷۰، تعداد اسپرم در مردان در سراسر جهان حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است. از جمله دلایل احتمالی این امر میتوان به افزایش وزن، مصرف چربیهای اشباعشده و ترانس، و مواد شیمیایی مختلکننده غدد درونریز با منشاء صنعتی اشاره کرد که همگی با غذاهای فراوریشده مرتبط هستند. در این مطالعه، دو گروه با رژیم غذایی متشکل از غذاهای فراورینشده و غذاهای فراوریشده با کالری کافی و کالری اضافی مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد گروه مصرفکننده غذاهای فراوریشده با کاهش تعداد و تحرک اسپرم و کاهش هورمونهای تولید مثل مواجه بودند.
همچنین، این مطالعه نشان داد افرادی که رژیم غذایی حاوی غذاهای فراوریشده دارند، وزن بیشتری نسبت به افرادی که غذاهای فراورینشده مصرف میکنند، به دست میآورند. محققان معتقدند این مسئله ناشی از ماهیت فراوریشده غذاها است و میتواند به دلیل سطوح پایینتر انرژی قابل متابولیسم و تغییرات هورمونی ناشی از رژیم غذایی باشد.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
روند کاهش باروری و افزایش وزن ناشی از مصرف غذاهای فراوریشده، زنگ خطری برای سلامت جامعه است. تولیدکنندگان مواد غذایی باید به سمت تولید محصولات سالمتر و با حداقل فرآوری حرکت کنند و مصرفکنندگان نیز باید آگاهی خود را در مورد خطرات این نوع غذاها افزایش دهند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟