خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از مهر گزارش میدهد که در راستای توسعه سبد غذایی مشمول طرح کالابرگ الکترونیک، دولت جمهوری اسلامی ایران اقلام جدیدی شامل گوشت بوقلمون، بلدرچین، ماهی و میگو را به ۱۱ قلم کالای اساسی پیشین اضافه کرده است. این اقدام با هدف ارتقای امنیت غذایی و بهبود دسترسی خانوارهای دهک اول تا هفتم به پروتئینهای متنوع، در مرحله چهارم شارژ کالابرگ الکترونیکی که در مهر ماه سال جاری صورت گرفت، به اجرا درآمد. مرجان دبیری، سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیک، با اعلام این خبر، جزئیات بیشتری درباره پوشش این طرح و آمار مشارکت خانوارها ارائه کرد.
توسعه سبد کالایی با پروتئینهای دریایی و ماکیان
مرجان دبیری، سخنگوی طرح کالابرگ الکترونیک، اعلام کرد که در جدیدترین بهروزرسانی این طرح، چهار قلم غذایی پروتئینی به فهرست ۱۱ کالای اساسی افزوده شدهاند. این اقلام شامل گوشت بوقلمون و بلدرچین در رسته ماکیان و همچنین ماهی و میگو در رسته آبزیان هستند. این افزایش اقلام، تنوع پروتئینهای در دسترس برای خانوارهای مشمول طرح را افزایش داده و امکان انتخابهای سالمتری را برای آنها فراهم میآورد.
مرحله چهارم و اقلام جدید
اضافه شدن این اقلام در مرحله چهارم شارژ کالابرگ الکترونیکی اتفاق افتاده است که در مهر ماه عملیاتی شد. پیش از این، سبد کالایی شامل ۱۱ قلم اساسی بود که با این بهروزرسانی، تعداد اقلام به ۱۵ مورد افزایش یافته است. این طرح تمامی خانوارهای دهک اول تا هفتم درآمدی کشور را پوشش میدهد و هدف آن حمایت از قدرت خرید این خانوارها در مواجهه با نوسانات قیمت مواد غذایی است.
آمار مشارکت چشمگیر خانوارها
دبیری در ادامه سخنان خود به آمار خرید و مشارکت خانوارها در این طرح اشاره کرد. وی اظهار داشت که تا ساعت ۷ صبح روز ۱۴ مهر ماه، تعداد ۱۶ میلیون و ۲۲۲ هزار و ۹۹۶ نفر از سرپرستان خانوار مشمول، خرید کامل خود را انجام داده و مانده شارژ یارانه غیرنقدی آنها به صفر رسیده است. این آمار نشاندهنده استقبال گسترده و نیاز بالای جامعه هدف به این طرح حمایتی است.
جزئیات تخصیص یارانه
بر اساس این گزارش، میزان شارژ یارانه غیرنقدی برای خانوارهای دهک اول تا سوم به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و برای خانوارهای دهک چهارم تا هفتم ۳۵۰ هزار تومان تعیین شده است. دولت تامین اعتبار مورد نیاز برای هر مرحله از شارژ کالابرگ الکترونیکی را بر عهده دارد و این تخصیص مالی به صورت مستمر انجام میشود.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
افزودن پروتئینهای دریایی و ماکیان، فرصتی برای تولیدکنندگان داخلی برای افزایش تولید و تنوع محصول ایجاد میکند. این طرح میتواند تقاضا را تحریک و زنجیره تامین را بهینهسازی کند، اما نیاز به مدیریت عرضه برای جلوگیری از نوسانات قیمتی دارد.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟