مجله خبری اگروفودز

رئیس اتحادیه نان  دولت پشتیبان نان صنعتی باشد، نه مانع

رئیس اتحادیه نان دولت پشتیبان نان صنعتی باشد، نه مانع

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از اتاق ایران آنلاین گزارش می‌دهد، محسن لزومیان، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران، با اشاره به نقش حیاتی فعالان صنعت نان صنعتی در بحران‌هایی نظیر پاندمی کرونا و جنگ تحمیلی اخیر، خواستار حمایت جدی دولت از این صنعت شد. وی با تاکید بر…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از اتاق ایران آنلاین گزارش می‌دهد، محسن لزومیان، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران، با اشاره به نقش حیاتی فعالان صنعت نان صنعتی در بحران‌هایی نظیر پاندمی کرونا و جنگ تحمیلی اخیر، خواستار حمایت جدی دولت از این صنعت شد. وی با تاکید بر اهمیت تشکل‌های اقتصادی به عنوان نماینده صنوف و تولیدکنندگان، اظهار داشت که متاسفانه صدای این تشکل‌ها در فرآیند تصمیم‌گیری‌های کلان کشور شنیده نمی‌شود و تصمیمات بدون مشورت با بدنه صنف، اغلب به مانعی برای تولیدکنندگان تبدیل می‌شوند. لزومیان با انتقاد از تبعیض در قیمت آرد، خواستار یکسان‌سازی قیمت آرد برای نانوایی‌های سنتی و صنعتی شد تا رقابت منصفانه‌تر شود و از تعطیلی واحدهای صنعتی جلوگیری شود.

لزومیان با بیان اینکه تشکل‌ها باید در فرآیند تصمیم‌سازی حضور رسمی، مؤثر و مداوم داشته باشند، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود دولت از طریق نهادهایی مانند شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، نظرات تشکل‌ها را اخذ کند. اگر قرار است قانون یا بخشنامه‌ای برای یک صنف وضع شود، ابتدا باید نظر کارشناسانه اعضای همان صنف احصا شود. در این صورت، دیگر شاهد تصمیماتی نخواهیم بود که به‌جای حمایت، ترمز تولید شوند.

لزومیان در تشریح مسائل و مشکلات تشکل‌ها و مشکلات صنفی حوزه تخصصی خود، بیان داشت: متأسفانه در صنف ما، شاهد بی‌عدالتی آشکار هستیم. قانونی آورده‌اند که ۲۰ درصد نانوایی‌های سنتی باید تعطیل شده و به سمت صنعتی شدن حرکت کنند. سرمایه‌گذاران بر اساس همین قانون، وارد کار شدند، وام گرفتند، تجهیزات خارجی وارد کردند و خطوط تولید راه‌اندازی نمودند. اما نتیجه چه شد؟ ۴۰ تا ۵۰ درصد این واحدهای صنعتی امروز تعطیل شده‌اند. وقتی صدای تشکل‌ها شنیده نمی‌شود، تولید قربانی خواهد شد چراکه آرد ارزان برای سنتی‌ها، ورشکستگی برای صنعتی‌ها است.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران توضیح داد: مشکل از تبعیض در قیمت آرد است. آردی که به نانوایان سنتی داده می‌شود، دولتی و ارزان است. ولی آردی که کارخانه‌های نان صنعتی مصرف می‌کند، کاملاً آزاد است. حال تصور کنید کارخانه‌ای باید آرد آزاد خریداری و نان را در شهرک صنعتی تولید، بسته‌بندی و بارگیری کند و در فروشگاه عرضه نماید؛ در حالی که نانوای سنتی، با آرد دولتی و بدون بسته‌بندی، نان را به نصف قیمت عرضه می‌کند. آیا این رقابت منصفانه است؟

او در بیان مهمترین انتظاری که از دولت یا دستگاه اجرایی که با آن مستقیم در ارتباط است، گفت: ما یک خواسته روشن داریم. آرد باید یکسان‌سازی شود. یعنی یا آرد نانوایی سنتی هم آزاد شود یا برای نانوایی صنعتی هم همان قیمت یارانه‌ای را در نظر بگیرند. این سرمایه‌هایی که در صنعت نان صنعتی خوابیده، سرمایه ملی است. فرسوده شدن ماشین‌آلات، تعطیلی واحدها و سرخوردگی سرمایه‌گذاران، فقط یک خسارت فردی نیست، بلکه یک ضربه ملی است.

لزومیان خاطرنشان کرد: در دوران کرونا، صنعت نان صنعتی نشان داد چقدر می‌تواند مفید باشد. زمانی‌که نانوایی‌های سنتی تعطیل بودند، کارخانه‌های نان صنعتی در سراسر کشور به صورت سیار از لواسان تا دماوند، از شهریار تا رباط کریم و قرچک و طالقان و حتی سراسر کشور مشغول تولید و توزیع نان بودند. در شرایط بحران مثل جنگ ۱۲ روزه اخیر هم همین کارخانه‌ها فعال بودند و نیاز مردم را تأمین کردند.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: بنابراین صنعت نان صنعتی نه تنها در روزهای آرام بلکه در بحران‌ها نیز اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند. ما از دولت می‌خواهیم از این صنعت استراتژیک حمایت واقعی نماید، نه فقط در حرف، بلکه در عمل.

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

تغییر رویکرد دولت به سمت یکسان‌سازی قیمت آرد می‌تواند فرصت رقابت عادلانه‌تر و توسعه نوآوری در صنعت نان صنعتی را فراهم کند. فعالان این حوزه باید بر ارتقای کیفیت و بسته‌بندی محصولات تمرکز کنند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *