خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از Food Dive گزارش میدهد:
موارد ابتلا به آنفولانزای پرندگان که با نام آنفلوانزای مرغی نیز شناخته میشود، به بالاترین حد خود در تقریباً یک دهه گذشته رسیده است.
افزایش چشمگیر موارد ابتلا در اروپا
بین 6 سپتامبر و 14 نوامبر، 1443 ویروس آنفولانزای پرندگان (HPAI) A(H5) در پرندگان وحشی در 26 کشور اروپایی شناسایی شد. میزان شیوع این بیماری چهار برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. در واقع، این آمار بالاترین میزان از سال 2016 را نشان میدهد.
گونههای در معرض خطر
این سویه خاص، بیش از همه گونههای پرندگان آبزی مانند اردکها، قوها و غازها را تحت تاثیر قرار میدهد.
دلایل افزایش و اقدامات پیشگیرانه
به گفته سخنگوی سازمان ایمنی غذایی اروپا (EFSA)، هنوز برای درک دلایل این افزایش زود است و این موضوع پس از چند ماه یا حتی پس از پایان فصل مشخصتر خواهد شد. EFSA به همه افرادی که مرغداری دارند، توصیه میکند نظارت بر این پرندگان را افزایش داده و اقدامات امنیت زیستی را رعایت کنند. همچنین، آنها باید طیور را در مناطق آلوده به پرندگان وحشی در داخل خانهها نگه دارند.
اقدامات پیشگیرانه دیگر
علاوه بر این، باید عفونتهای پرندگان وحشی بهطور مداوم، بهویژه در مناطق تالابی و محل توقف پرندگان مهاجر، پایش شوند. تغذیه مصنوعی پرندگان وحشی، بهویژه قوها یا درناها، در دورههای پرخطر باید اجتناب شود. لاشه هر پرنده وحشی که یافت میشود باید جمعآوری شود. ایجاد مزاحمت برای جمعیت پرندگان وحشی بهطور کلی باید متوقف شود.
وضعیت در ایالات متحده و بررسی EFSA
در ایالات متحده، آنفولانزای پرندگان جهش یافته و به گاوها سرایت کرده است. این ژنوتیپ تاکنون در اتحادیه اروپا یا هیچ کشور دیگری به جز ایالات متحده یافت نشده است. EFSA در حال بررسی سطح خطر ورود این جهش به اروپا است و قرار است تا پایان سال جاری نظر خود را در این مورد اعلام کند.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
افزایش آنفولانزای مرغی میتواند بر صادرات و واردات طیور و محصولات وابسته تاثیر بگذارد. فعالان باید ضمن پایش دقیق، به ارتقای امنیت زیستی و همکاری با نهادهای نظارتی بپردازند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟