خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از گفتوگوی اختصاصی در حاشیه چهارمین گردهمایی بزرگ صنایع غذایی استان اصفهان، گزارش میدهد که فعالان این صنعت، از جمله مهندس احسان مرادیاننژاد، مدیرعامل شرکت فرآوردههای گوشتی تانیس، با مسئولان قانونگذاری و اجرایی کشور به گفتوگو نشستند تا چالشها و راهکارهای توسعه این حوزه حیاتی را بررسی کنند. در این رویداد، ضمن تاکید بر نقش صنعت غذا در تامین امنیت غذایی جامعه و تابآوری آن در شرایط بحران، مدیرعامل تانیس از تسهیل صدور پروانههای ساخت، تشکیل کمیته ویژه صنایع غذایی در مجلس و برنامههای جدید این شرکت برای عرضه محصولات سلامتمحور پرده برداشت، در حالی که نوسانات ارزی همچنان بر بازار مواد اولیه تاثیرگذار است.
نقش استراتژیک صنعت غذا و تابآوری در بحران
اهمیت امنیت غذایی و نگاه ویژه مسئولان
مهندس مرادیاننژاد در ابتدای این گفتوگو، با اشاره به جایگاه ویژه صنعت غذا، اظهار داشت: “در سالهای اخیر، همواره تاکید ما به مسئولان این بوده که به صنعت غذا نگاه ویژهای داشته باشند، چراکه ما تامینکننده امنیت غذایی جامعه هستیم. خوشبختانه در جلسات اخیر با نمایندگان مجلس و دولت، این نگاه در حال شکلگیری است.”
تجربه بحران و نقش بیبدیل صنعت
وی افزود که در جریان “جنگ تحمیلی دوازدهروزه”، نقش بیبدیل صنعت غذا در تامین مایحتاج ضروری مردم به وضوح دیده شد و این صنعت اجازه نداد فروشگاهها خالی از مواد غذایی شوند، که خود، اهمیت جایگاه آن را بیش از پیش نمایان ساخت.
دستاوردهای نشست با مسئولان و مطالبات دیرینه
تسهیل فرآیند صدور پروانههای ساخت
مدیرعامل تانیس درباره نتایج نشستهای اخیر با مسئولان خبر داد: “با تایید آقای دکتر پیرصالحی، مقرر شد فرآیند صدور پروانههای ساخت برای صنایع غذایی تسهیل شود. بر این اساس، هر شرکت میتواند یک پروانه ساخت مادر تهیه کند و پروانههای فرعی را مسئول فنی همان شرکت صادر نماید.”
تشکیل کمیته ویژه صنایع غذایی در مجلس
مرادیاننژاد همچنین افزود: “آقای دکتر فلسفی، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، وعده دادند که کمیته ویژه صنایع غذایی در مجلس تشکیل شود که امیدواریم هفته آینده شاهد آغاز به کار آن باشیم.”
مطالبه دیرینه: سازمان مستقل غذا
او بار دیگر بر مطالبه دیرینه فعالان صنعت غذا تاکید کرد: “ما همچنان خواستار تشکیل سازمان مستقل غذا هستیم تا صنعت غذا از بخش دارو تفکیک شود. ایران با ظرفیت عظیم در تولید محصولات کشاورزی و غذایی، شایسته داشتن سازمانی تخصصی در سطح معاونت ریاستجمهوری است.”
نوآوری و شفافیت در تانیس: از سلامتمحوری تا کارخانه شیشهای
ورود به نوزدهمین سال و معرفی محصولات سلامتمحور
مدیرعامل تانیس در ادامه به برنامههای جدید این شرکت اشاره کرده و گفت: “تانیس وارد نوزدهمین سال فعالیت خود شده است. امسال قصد داریم مجموعهای از محصولات سلامتمحور و پرپروتئین را در رده ژامبونها عرضه کنیم. پایه این محصولات بر بوقلمون خواهد بود، چراکه اصفهان بزرگترین تولیدکننده بوقلمون کشور است.”
استراتژی «کارخانه شیشهای» و اعتمادسازی
وی با تاکید بر اهمیت اعتمادسازی در میان مصرفکنندگان افزود: “صنعت فرآوردههای گوشتی همواره با چالشها و شایعات متعددی روبهرو بوده است. ما برای رفع این ابهامات، سیاست بازدید آزاد از خطوط تولید را اجرا کردیم. هر شهروندی میتواند بدون هماهنگی قبلی از کارخانه ما بازدید کند و فرآیند تولید را از نزدیک ببیند. این همان استراتژی ‘کارخانه شیشهای’ است که بر پایه شفافیت واقعی شکل گرفته است.”
چالشهای بازار مواد اولیه: تاثیر نوسانات ارز
افزایش قیمت مرغ و گوشت و تاثیر بر تولید
مرادیاننژاد در ادامه گفتوگو، به تاثیر نوسانات نرخ ارز بر قیمت مواد اولیه اشاره کرد و گفت: “افزایش ناگهانی نرخ ارز مستقیماً بر قیمت مرغ و گوشت اثر گذاشته و باعث رشد حدود ۴۰ درصدی آنها شده است. متاسفانه این موضوع بر قیمت تمامشده محصولات ما نیز تاثیرگذار است. از آنجا که بسیاری از محصولات ما اقتصادی و ویژه سبد پروتئین خانوار هستند، تلاش کردهایم کیفیت را حفظ کنیم؛ اما ناچار به تعدیل قیمتها شدیم.”
امید به ثبات قیمتها
او در پایان ابراز امیدواری کرد: “امیدواریم با ثبات قیمت مواد اولیه، بتوانیم محصولات باکیفیت و با قیمت مناسبتری در اختیار مردم قرار دهیم.”
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
تسهیل مجوزها و تمرکز بر محصولات سلامتمحور فرصتساز است، اما نوسانات ارزی تهدیدی جدی است. فعالان داخلی میتوانند با شفافیت و نوآوری، سهم بازار را افزایش دهند و از پتانسیل بوقلمون اصفهان بهره برند.
 
								 
								 
					
					 
									
 
             
             
						 
						 
						 
						
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟