خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از کورسایت ریسرچ گزارش میدهد که به منظور آمادگی برای سیاستهای جدید فدرال و معافیتهای ایالتی که بر برنامه کمک غذایی تکمیلی (اسنپ) تاثیر میگذارند، خواربارفروشیها ممکن است نیاز به ایجاد تغییراتی در سبد محصولات خود داشته باشند. در حال حاضر، وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) به ۱۲ ایالت اجازه داده است تا انواع خاصی از اقلام مانند آبنبات و نوشابه را از شمولیت برنامه اسنپ خارج کنند. اگرچه اجرای معافیتهای این ایالتها تا سال آینده برنامهریزی نشده است، اما صنعت خواربارفروشی با چالشهای عملیاتی و نیروی کار برای پیادهسازی و انطباق با این تغییرات مواجه است، زیرا هر ایالت محدودیتهای خاص خود را تعیین و اعمال خواهد کرد.
کورسایت ریسرچ پیشبینی میکند که با این تغییرات سیاستی، خواربارفروشیها – به ویژه آنهایی که در مناطق کمدرآمد و روستایی قرار دارند – احتمالاً با کاهش حجم سبد خرید و افت تردد مشتریان روبرو خواهند شد. این تغییرات، تاثیرات نابرابری بر خردهفروشان خواهند داشت؛ در حالی که خردهفروشان بزرگ و فروشگاههای زنجیرهای وسیع مانند والمارت و کروگر با چالشهای متوسطی روبرو میشوند، خواربارفروشیهای کوچکتر و فروشگاههای ارزانقیمت (dollar stores) که سهم بالاتری از مشتریان اسنپ دارند، با تغییرات بیشتری دست و پنجه نرم خواهند کرد، زیرا این خریداران الگوی مصرف خود را تغییر میدهند. در مقابل، خردهفروشیهای متمرکز بر سلامت، مانند اسپرآوتس فارمرز مارکت، احتمالاً از برخی از تغییرات مربوط به واجد شرایط بودن اقلام اسنپ مصون خواهند ماند، زیرا مشتریان و اغلب انتخاب محصولات آنها، از قبل به سمت اقلام سالمتر و سازگار با اسنپ گرایش دارد.
به طور کلی، کورسایت ریسرچ پیشبینی میکند که این تغییرات سیاستی، مصرفکنندگان را به سمت گزینههای سالمتر سوق خواهد داد، اما در عین حال ممکن است هزینههای اختیاری را کاهش داده یا آنها را به سمت جایگزینهای ارزانتر هدایت کند. کورسایت انتظار دارد که معافیتهای ایالتی عمدتاً بر دستهبندی محصولات بخش مرکزی فروشگاهها (center store) تاثیر بگذارد.
برای خردهفروشانی که فروشگاههایشان حجم بالایی از تراکنشهای اسنپ را دارند، کورسایت توصیه میکند که اقلامی را که دیگر واجد شرایط دریافت مزایای اسنپ نیستند، با محصولات واجد شرایط جایگزین یا بازسازی کنند و گزینههای جایگزین را در مکانهای برجسته نمایش دهند. محصولات با نام تجاری خصوصی (Private Label) میتوانند نقشی کلیدی در کمک به مصرفکنندگان برای مقابله با نگرانیهای مربوط به قدرت خرید، به ویژه در مورد کالاهای اساسی مانند نان، لبنیات و پروتئین ایفا کنند. به عنوان مثال، تارگت در اوایل سال جاری اعلام کرد که قصد دارد به عنوان بخشی از توسعه سبد محصولات مرتبط با سلامت خود، اقلام با نام تجاری خصوصی را اضافه کند. سال گذشته نیز والگرینز یک رده محصولات با نام تجاری خصوصی متمرکز بر سلامت را اضافه کرد که شامل بیش از ۱۵۰ محصول غذایی و نوشیدنی است.
به گفته کورسایت، بازیگران ملی مانند کروگر و والمارت در موقعیت قویای قرار دارند تا از خطوط تولید با نام تجاری خصوصی خود برای هدایت مصرفکنندگان اسنپ به سمت اقلام سالمتر و در عین حال کسب حاشیه سود بالاتر بهرهبرداری کنند. علاوه بر این، این شرکت تحقیقاتی میافزاید که خردهفروشان میتوانند بستهبندیهای کوچکتر و مقرونبهصرفهتر را اضافه کنند تا به مصرفکنندگان اسنپ کمک کنند از بودجه خود حداکثر استفاده را ببرند. کورسایت همچنین توصیه میکند که خردهفروشان ممکن است بخواهند تبلیغات و تخفیفات برای اقلام اساسی را افزایش دهند و برنامههای وفاداری خود را بازسازی کنند تا مشتریان با دفعات خرید بالا و هزینهکرد پایین که به جای کالاهای اختیاری، اقلام ضروری میخرند، پاداش بگیرند.
علاوه بر پیشنهاد تغییرات در سبد محصولات، کورسایت خاطرنشان میکند که تابلوهای راهنما در فروشگاه، ارتباط با جوامع محلی و آموزش کارکنان در مورد اقلامی که دیگر واجد شرایط اسنپ نیستند، میتواند تاثیر زیادی در کمک به خریداران برای انطباق با تغییرات ناشی از سیاستهای جدید داشته باشد. این گزارش اشاره میکند: “بسیاری از دریافتکنندگان اسنپ ممکن است از این تغییرات آگاه نباشند تا زمانی که اقدام به خرید اقلام محدود شده کنند، که میتواند منجر به نارضایتی احتمالی در صندوق شود.”
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
این روند بر لزوم توسعه نامهای تجاری خصوصی برای کالاهای اساسی و تمرکز بر محصولات سلامتمحور در ایران تاکید میکند. با توجه به قدرت خرید، خردهفروشان میتوانند با ارائه گزینههای مقرونبهصرفه و سالم، سهم بازار خود را حفظ کنند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟