مجله خبری اگروفودز

تحول در صنایع غذایی با طعم‌دهنده‌های نانویی گیاهی

تحول در صنایع غذایی با طعم‌دهنده‌های نانویی گیاهی

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از ستاد نانو گزارش می‌دهد، شرکت جستجوگران نانو صنعت با استفاده از عصاره گیاهان در مقیاس نانو، اقدام به تولید و عرضه طعم‌دهنده‌های طبیعی کرده است. این افزودنی‌ها که با نام طعم‌دهنده‌های نانویی به بازار عرضه شده‌اند، قابلیت استفاده در طیف گسترده‌ای از محصولات غذایی…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از ستاد نانو گزارش می‌دهد، شرکت جستجوگران نانو صنعت با استفاده از عصاره گیاهان در مقیاس نانو، اقدام به تولید و عرضه طعم‌دهنده‌های طبیعی کرده است. این افزودنی‌ها که با نام طعم‌دهنده‌های نانویی به بازار عرضه شده‌اند، قابلیت استفاده در طیف گسترده‌ای از محصولات غذایی و حتی آرایشی و بهداشتی را دارند و به تدریج جای خود را در سبد مصرفی خانواده‌ها باز می‌کنند. این نوآوری با کاهش ابعاد ذرات عصاره گیاهان به مقیاس نانو، خواص بالقوه آن‌ها را به شکل چشمگیری تقویت کرده است.

مهدی احمدی، مدیرعامل این شرکت، با اشاره به افزایش ۱۰ برابری خواص آنتی‌باکتریال برخی عصاره‌ها نسبت به حالت معمول، اظهار داشت کاهش ابعاد ذرات موجب افزایش عمق نفوذ ترکیبات و ارتقاء کارایی آن‌ها در محصولات مختلف می‌شود.

این شرکت تاکنون بیش از ۴۵ نوع محصول مختلف در حوزه طعم‌دهنده‌های نانویی را توسعه داده و برای دو محصول خود گواهی نانومقیاس دریافت کرده است. به گفته احمدی، ظرفیت تولید روزانه بین سه تا پنج تن محصول است و تولید متناسب با سفارش مشتریان انجام می‌شود و این شرکت به دنبال راه‌اندازی خط تولید جدیدی است.

همکاری‌های این شرکت با صنایع غذایی و بهداشتی نیز گسترش یافته است. از جمله با یکی از شرکت‌ها برای عرضه عصاره‌ها و طعم‌دهنده‌های نانویی در تولید چای، نبات و دمنوش همکاری داشته‌ و همچنین در پروژه‌ای مشترک با یکی از شرکت‌های تولیدکننده شیر، عصاره نعنای نانویی را برای استفاده در محصولات لبنی به کار گرفته‌اند؛ پروژه‌ای که نتایج آن مورد تأیید این شرکت قرار گرفته است. به گفته مدیرعامل این شرکت، برخی شرکت‌های آرایشی‌ بهداشتی نیز از این عصاره‌ها در محصولات خود بهره می‌برند.

یکی از محصولات خلاقانه این شرکت، طعم‌دهنده‌های چندمرحله‌ای برای آدامس است. این طعم‌دهنده‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در طول زمان، مزه آدامس تغییر کند. برای مثال ابتدا طعم نعنا احساس می‌شود و پس از نیم‌ساعت طعم دارچین جایگزین آن می‌شود؛ محصولی که می‌تواند جذابیت بالایی برای مصرف‌کنندگان داشته باشد.

کاربردهای این فناوری به حوزه پروتئینی نیز کشیده شده است. احمدی توضیح می‌دهد که یکی از فرمولاسیون‌های نانویی شرکت به سازمان دامپزشکی معرفی شده و به‌صورت پایلوت بر روی بسته‌بندی گوشت گاو، گوسفند و مرغ آزمایش شده است. در این آزمایش‌ها، پس از اسپری شدن ترکیب نانویی حاوی عصاره گیاه، ماندگاری گوشت از چهار روز به ۶ روز افزایش یافت. به گفته او، این موفقیت نشان‌دهنده ظرفیت بالای فناوری برای افزایش ماندگاری محصولات پروتئینی و کاهش ضایعات غذایی است.

در کنار این موارد، این شرکت با تولیدکنندگان دیگری نیز وارد همکاری شده است؛ از جمله برای استفاده از اسانس‌های نانویی در روکش نبات و یا در ترکیبات خمیردندان. همچنین پروژه‌هایی در حوزه بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری سس‌های کچاپ در دست اجراست. به باور مدیرعامل این شرکت، فناوری طعم‌دهنده‌های نانویی بر پایه گیاهان دارویی پتانسیل عظیمی برای کاربرد در صنایع مختلف دارد. او تأکید می‌کند که این فناوری نه‌تنها کیفیت و ماندگاری محصولات غذایی را ارتقاء می‌دهد، بلکه به دلیل زیست‌سازگار بودن، ایمنی مصرف‌کننده را نیز تضمین می‌کند.

با ورود این فناوری به صنعت غذا، دارو و محصولات بهداشتی، چشم‌انداز روشنی برای توسعه بازار داخلی و حتی صادرات پیش‌بینی می‌شود. ترکیب مزایای طعم‌دهی، افزایش ماندگاری و ویژگی‌های سلامت‌محور می‌تواند طعم‌دهنده‌های نانویی ایرانی را به یکی از محصولات رقابتی در سطح بین‌المللی تبدیل کند.

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
تولید طعم‌دهنده‌های نانویی فرصتی برای کارآفرینان ایرانی جهت ورود به بازار محصولات سلامت‌محور و ارتقاء کیفیت صنایع غذایی است. سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه این فناوری می‌تواند مزیت رقابتی ایجاد کند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *