خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از foodnavigator گزارش میدهد…
تابستان امسال با دماهای بیسابقه و موجهای گرمای طولانی در خاطرهها خواهد ماند. گرمترین تابستان ثبتشده، که اروپا را بیش از همه تحت تأثیر قرار داد. در اسپانیا و پرتغال، دما از ۴۶ درجه سانتیگراد فراتر رفت و ژوئن رسماً گرمترین ماه ثبتشده بود. افزایش دما تأثیرات قابلتوجهی بر صنعت غذا داشته است. برخی کسبوکارها رونق بیشتری یافتهاند، در حالی که برخی دیگر با مشکلاتی مواجه شدهاند.
در اروپا، در میان افزایش دما، شرکت بزرگ تولیدکننده شیرینی و شکلات، موندلیز اینترنشنال (Mondelēz International)، تحت تأثیر قرار گرفته است. نتایج سهماهه دوم این شرکت، سازنده برندهای معروفی مانند کدبری (Cadbury) و اورئو (Oreo)، نشان داد که افزایش قیمتها در بحبوحه بحران کاکائو نتیجهبخش بوده و مصرفکنندگان همچنان شکلات میخرند، حتی با وجود قیمتهای بالاتر. با این حال، تحلیلگران هشدار میدهند که گرمای شدید اخیر در اروپا احتمالاً تأثیر نامطلوبی بر فروش این شرکت خواهد داشت.
بانک سرمایهگذاری تیدی کوئن (TD Cowen) تخمین میزند که رشد فروش موندلیز در اواسط ماه ژوئیه کاهش یافته و فروش شکلات در اروپا ۱.۲٪ کاهش یافته است. مدیران این شرکت، این کاهش را تا حدی به دلیل هوای گرم نسبت دادهاند. در نتیجه، تیدی کوئن پیشبینی فروش و سود هر سهم (EPS) خود را برای سهماهه سوم کاهش داده تا تأثیر نامطلوب هوای گرم بر فروش شکلات در اروپا را در نظر بگیرد. با این حال، این برای شرکت بزرگ تولیدکننده شیرینی و شکلات خبر بدی نیست. تحلیلگران معتقدند که اوضاع در ماههای آینده بهبود خواهد یافت و انتظارات برای کل سال حفظ خواهد شد.
در مقابل، پپسیکو (PepsiCo) میتواند در دماهای بالا به موفقیت برسد. به گفته شرکت مشاوره The Knowledge Company، پپسیکو چرخههای تولید خود را برای پاسخگویی به افزایش تقاضا در اوایل تابستان تسریع کرده است. در سطح بینالمللی، نوشیدنیهای پپسیکو همچنان عملکرد خوبی دارند. اما در آمریکای شمالی، حجم نوشیدنیها در سهماهه دوم ۲٪ کاهش یافته است که نشاندهنده کاهش تقاضا است. بر اساس دادههای Beverage Digest، پپسیکو اخیراً از جایگاه سوم به چهارمین نوشیدنی گازدار محبوب از نظر حجم در ایالات متحده سقوط کرده است و اسپرایت (Sprite) کوکاکولا (Coca-Cola) اکنون جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. در این میان، پپسیکو با کمپینهای بازاریابی ویژه تابستان، بر روند هوای گرم تمرکز کرده است. در اواخر ژوئیه، این شرکت کمپین “100 Degrees, 100% Off” را برای برند نوشابه با طعم لیمو-لیمویی خود، استاری (Starry)، اعلام کرد. اساساً، زمانی که دما در هر نقطه از ایالات متحده به ۱۰۰ درجه فارنهایت (۳۷.۷ درجه سانتیگراد) برسد، مصرفکنندگان ۱۰۰٪ پول خود را برای خرید استاری پس میگیرند. این تبلیغ تا ۲ سپتامبر ادامه خواهد داشت تا “با گرمترین هفتههای فصل همزمان شود”.
اگر هر کسبوکاری قرار باشد در یک موج گرما موفق شود، احتمالاً بستنی است. نتایج اخیر یونیلیور (Unilever) برای بخش بستنی خود نشان داد که تا پایان سهماهه دوم، این بخش به رشد فروش چشمگیر ۵.۹٪ دست یافته است. این رشد را میتوان به ترکیبی از حجم (۳.۸٪) و قیمت (۲٪) نسبت داد. در مقایسه، بخش مواد غذایی یونیلیور تنها ۲.۲٪ رشد داشته است. فرناندو فرناندز (Fernando Fernandez)، مدیرعامل یونیلیور، گفت که رشد سالم کسبوکار بستنی این شرکت در حالی به دست آمده است که این شرکت بر “اصول” این کسبوکار، با “اجرای بهبودیافته و نوآوریهای تأثیرگذار” تکیه کرده است. اما این بخش همچنین از دورههای آب و هوایی خوب بهرهمند شده است. این خبر خوبی برای کسبوکار بستنی یونیلیور است، که اکنون با نام شرکت بستنی مگنوم (The Magnum Ice Cream Company (TMICC)) شناخته میشود، زیرا این شرکت برای جدا شدن در اواسط نوامبر آماده میشود. سهام TMICC در آمستردام، لندن و نیویورک فهرست خواهد شد. TMICC در حال آمادهسازی، در حال حاضر در حال نوآوری برای مشخص کردن مسیر جدید خود است. این شرکت میخواهد فراتر از فرمتهای سنتی بستنی گسترش یابد، و این کار را با عرضه اخیر آیس پاپ (ice pop) برای “طراوت عملکردی بزرگسالان” انجام داده است.
با توجه به تغییرات آب و هوایی، تابستانهای گرم از بین نخواهند رفت و صنعت باید سالانه برای این روند آماده شود. برای بازیکنانی که میتوانند به سمت طراوت یخزده متمایل شوند، این میتواند راهی برای جلو ماندن در ماههای گرمتر باشد.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
روند جهانی تمرکز بر محصولات خنککننده در فصول گرم، فرصتی برای تولیدکنندگان داخلی نوشیدنی و بستنی برای توسعه و بازاریابی محصولات فصلی ایجاد میکند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟