تأمین اعتبار بیشتر برای شبکهای که به دنبال حل مشکلات ایمنی مواد غذایی در بریتانیاست
شبکه تحقیقات ایمنی مواد غذایی FSRN که در تلاش برای حل مسائل مربوط به ایمنی مواد غذایی در بریتانیا است، بودجه بیشتری دریافت کرد این شبکه توسط مؤسسه کوادرام میزبانی شده و توسط دکتر متیو گیلمور و دکتر ماریا تراکا رهبری میشود
شبکه تحقیقات ایمنی مواد غذایی در سال 2022 با بودجه 1 6 میلیون پوندی 2 1 میلیون دلار از شورای تحقیقات بیوتکنولوژی و علوم زیستی BBSRC و سازمان استانداردهای غذایی FSA تأسیس شد
این شبکه اکنون مبلغ 650 000 پوند 863 000 دلار طی سه سال دریافت کرده است که این امر باعث تسریع در تبدیل تحقیقات به راهکارهای ایمنی مواد غذایی در دنیای واقعی، تقویت ارتباطات در سراسر سیستم غذایی و افزایش سرمایهگذاری برای مقابله با خطرات نوظهور و در حال تحول میشود
چهار حوزه تمرکز
هر سال در بریتانیا، بیماریهای ناشی از غذا باعث بروز بیش از 2 4 میلیون مورد مسمومیت غذایی شده و حدود 11 میلیارد پوند 14 6 میلیارد دلار به اقتصاد این کشور خسارت وارد میکند
فاز بعدی برنامه این شبکه دارای چهار حوزه اولویتدار است
1 کاهش خطر ناشی از پاتوژنهایی مانند E coli در غذاهای آماده مصرف، بیوفیلمها و بررسی پایش پاتوژنها
2 درک خطرات جدید و نوظهور، مانند تغییرات آب و هوایی، منابع پروتئینی گیاهی و حشرات و ارائه راهنمایی برای کشاورزی عمودی
3 چگونگی به کارگیری دانش و فناوری ایمنی مواد غذایی در شیوههای سنتی، از آموزشهای تأیید شده گرفته تا نقشهبرداری زنجیره تأمین و روشهای به اشتراکگذاری دادههای میکروبی در سراسر صنعت
4 بررسی ایمنی مواد غذایی خانگی و درک خطرات نگهداری و آمادهسازی و باورها و رفتارهای مصرفکنندگان هدف، یافتن راههای مؤثر برای بهبود ایمنی مواد غذایی در خانه است
دکتر گیلمور، مدیر FSRN و رهبر گروه تحقیقاتی مؤسسه کوادرام، گفت «شبکه تحقیقات ایمنی مواد غذایی نشان داده است که وقتی کسبوکارها و محققان مواد غذایی را در یک اتاق گرد هم میآورید تا مشکلات دنیای واقعی را حل کنند، چه اتفاقی میافتد »
وی افزود «از همان روز اول، مدل ما بر پایه گوش دادن برای درک نیازهای واقعی کسبوکارها برای مدیریت ریسک و پیشی گرفتن از چالشهای نوظهور بنا شده است با تکیه بر این بینشها، ما مشارکتهایی را ایجاد کردهایم که مزایای عملی ارائه میدهند، در حالی که دیدگاه روشنتری از چشمانداز گستردهتر تحقیقات ایمنی مواد غذایی به دولت ارائه میدهیم »
پیشرفتهای تاکنون
این شبکه شامل حدود 500 عضو از 290 سازمان است این شبکه 11 کارگاه برگزار کرده و از 42 پروژه پشتیبانی کرده و 1 88 میلیون پوند 2 5 میلیون دلار بودجه برای متحد کردن محققان علمی با دیدگاههای صنعت و سیاستگذاری توزیع کرده است همچنین آموزش و کمک به محققان و شرکتهای کوچک و متوسط در ابتدای راه ارائه داده است
پروژههای پشتیبانیشده شامل نحوه کاهش خطر پاتوژنهای میکروبی، درک خطر در غذاها و فرآیندهای جدید و به کارگیری دانش جدید در ایمنی مواد غذایی، از جمله برای مصرفکنندگان در خانه است
در پاسخ به شیوع E coli تولیدکننده سم شیگا STEC ، شبکه تحقیقات ایمنی مواد غذایی FSRN با همکاری انجمن غذاهای سرد Chilled Food Association در هماهنگی پاسخگویی در سراسر کسبوکارها، آزمایشگاههای آزمایش مواد غذایی و دولت، برای توسعه یک آزمایش STEC مناسب و روشن کردن مقررات و رویههای گزارشدهی مرتبط با STEC نقش دارد
الک کیریاکیدس، مشاور ایمنی مواد غذایی، گفت «شبکه تحقیقات ایمنی مواد غذایی FSRN ثابت کرده است که یکی از شبکههای تحقیقاتی با ارزش افزوده برای متخصصان ایمنی مواد غذایی است که در آن چالشهای ایمنی مواد غذایی امروز قابل بررسی و راهحلهای هدفمند قابل توسعه هستند »
پروفسور آن فرگوسن-اسمیت، رئیس اجرایی BBSRC، گفت «تضمین یک سیستم غذایی ایمن، انعطافپذیر و آماده برای آینده، یک اولویت ملی است و این امر به همکاری قوی بین علم، صنعت و دولت بستگی دارد با متحد کردن بینش آکادمیک با تخصص دنیای واقعی، این شبکه از قبل قدرت خود را در هدایت راهحلهای عملی برای چالشهای پیچیده ایمنی مواد غذایی نشان داده است »
این شبکه شامل مؤسسه کوادرام، دانشگاه نیوکاسل، دانشگاه ساوتهمپتون، فرا ساینس، دانشگاه لیدز، سازمان تنظیم مقررات داروها و محصولات بهداشتی، سازمان استانداردهای غذایی FSA ، الک کیریاکیدس، کنسرسیوم محصولات تازه، سامورث برادرز، دانشگاه کوئینز بلفاست، انجمن حشرات خوراکی بریتانیا، آسدا و انجمن غذاهای سرد است
خلاصه
شبکه تحقیقات ایمنی مواد غذایی در بریتانیا، بودجه تکمیلی دریافت کرد تا تحقیقات را به راهکارهای عملی ایمنی غذا تبدیل کند و با خطرات نوظهور مقابله نماید این شبکه با تمرکز بر کاهش خطرات پاتوژنها، درک خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی و منابع پروتئینی جدید، بهبود شیوههای سنتی ایمنی غذا و ارتقای ایمنی غذا در منازل، در تلاش است تا از 2 4 میلیون مورد مسمومیت غذایی سالانه و خسارات اقتصادی ناشی از آن جلوگیری کند این شبکه با مشارکت فعال دانشگاهها، سازمانهای دولتی و صنایع غذایی، به دنبال ارائه راهکارهای مؤثر و عملی برای چالشهای پیچیده ایمنی غذا در بریتانیا است
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟