خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز) گزارش میدهد، هادی مقدم، نایب رئیس انجمن ملی خرما ایران، اعلام کرد که سالانه حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن خرما در کشور تولید میشود که از این میزان، ۴۰۰ هزار تن به ارزش تقریبی ۱.۵ میلیون دلار صادر شده و مابقی در بازار داخلی مصرف میشود. مقدم در یک برنامه رادیویی با اشاره به تنوع بالای ارقام خرما در ایران (حدود ۴۰۰ رقم) گفت، تنها ۲۰ نوع تجاری از این ارقام در بازارهای داخلی و خارجی شناخته شدهاند. وی همچنین به مشکلات نگهداری خرما در استانهای سیستان و بلوچستان و خوزستان اشاره کرد و افزود، دولت به دلیل نبود فضای کافی برای نگهداری، ناچار به خرید خرمای کشاورزان این مناطق شد. مقدم در پایان اظهار داشت که در سالهای اخیر، مشکل رسوب خرما در انبارها تا حد زیادی کاهش یافته و کشاورزان میتوانند محصولات خود را برای مدت طولانیتری نگهداری کنند.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
تنوع ارقام خرما فرصتی برای برندینگ و صادرات است. استانهای جنوبی باید با ایجاد زنجیره سرد، ارزشافزوده را افزایش دهند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟