سلامت روده در سالمندان روندهای غذایی و فرصتهای بازار
سلامت روده به طور فزایندهای به عنوان بخش مهمی از جنبههای مختلف سلامتی شناخته میشود و به همین دلیل، روند سلامت روده در سالهای اخیر به طور چشمگیری در حال رشد بوده است. میکروبیومهای مصرفکنندگان مسنتر تحت تأثیر سن آنها قرار میگیرد و به همین دلیل، نیازهای سلامت روده آنها منحصر به فرد است. با افزایش سن مصرفکنندگان، میکروبیوم تغییر میکند. تعداد باکتریهای مفید کاهش مییابد، در حالی که میزان باکتریهای بالقوه مضر افزایش مییابد.
به گفته دکتر سامی گیل، متخصص تغذیه و سخنگوی انجمن رژیم غذایی بریتانیا ، این تغییر با اختلال در سیستم ایمنی همزمان است. در مجموع، این میتواند تعادل را به هم بزند و فرآیندهای التهابی را تحریک کند که میتواند پیشرفت بسیاری از بیماریهای مزمن را تسریع کند. این میتواند اثرات متعددی بر افراد مسن داشته باشد. میتواند اشتها را کاهش دهد و طعم و بو را تغییر دهد و در نتیجه مصرف غذا کاهش یابد. یک مطالعه نشان میدهد که بین 15 تا 30 درصد از افراد مسن اشتهای خود را از دست میدهند.
علاوه بر این، شرایط بهداشتی مزمن ممکن است بر قابلیت هضم و جذب مواد مغذی تأثیر بگذارد و خطر کمبودهای تغذیهای را افزایش دهد و حتی منجر به مشکلات مربوط به روده مانند یبوست شود. در حالی که مصرفکنندگان مسنتر باید هنگام فکر کردن به بهبود سلامت روده، یک رویکرد جامع داشته باشند، تعدادی از زمینههای کلیدی وجود دارد که باید روی آنها تمرکز کرد. به عنوان مثال، به گفته گیل، آنها باید مقدار قابل توجهی از غذاهای گیاهی مصرف کنند. آنهایی که حاوی سطوح بالایی از فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی مانند پلی فنولها هستند، از اهمیت ویژهای برخوردارند.
پلی فنولها در طیف گستردهای از غذاها از جمله کاکائو، انواع توتها، آجیل، دانهها، زیتون، لوبیا و حتی شراب قرمز یافت میشوند. به گفته شرکت تغذیه شخصی oe، آنها علاوه بر اینکه برای سلامت روده مفید هستند، میتوانند از بیماریهای عصبی مانند زوال عقل و آلزایمر نیز محافظت کنند. فیبر در غذاهایی مانند لوبیا، نخود، جو دوسر، غلات کامل و برخی میوهها و سبزیجات مانند انواع توتها و موز یافت میشود. فیبر در بین مصرفکنندگان محبوبیت بیشتری پیدا میکند و روند «افزایش فیبر» در ik ok غالب است.
فیبر و پلی فنولها بر میکروبیوم روده تأثیر میگذارند و هم ترکیب و هم عملکرد میکروبها را تغییر میدهند. به گفته گیل، برخی از انواع فیبر به عنوان غذا برای میکروبیوم عمل میکنند نه تنها فیبرهای تخمیرپذیر مانند پریبیوتیکها، بلکه نشاستههای مقاوم نیز. اینها توسط میکروبهای روده تجزیه میشوند. در عوض، آنها ترکیبات مفیدی مانند اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه را در محیط روده آزاد میکنند. اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه نه تنها میتوانند از پوشش روده حمایت کنند، بلکه رشد میکروبهای بالقوه مضر را نیز سرکوب میکنند.
فیبر همچنین میتواند با حجیم کردن مدفوع، بهبود قوام آن و عادی کردن زمان انتقال روده مدت زمانی که طول میکشد تا غذا از سیستم گوارش عبور کند به مصرفکنندگان در درمان یبوست و اسهال کمک کند. پلی فنولهای گیاهی نیز فواید زیادی برای روده دارند. به گفته گیل، بین 90 تا 95 درصد آنها هضم نشده باقی میمانند. در عوض، آنها به روده بزرگ میرسند، جایی که میکروبهای روده آنها را تخمیر میکنند و به ترکیباتی با اثرات ضد باکتریایی و ضد التهابی تبدیل میکنند. با چنین مزایای آشکاری برای مصرفکنندگان مسنتر برای گنجاندن این مواد مغذی در رژیم غذایی خود، فرصتی آشکار برای صنعت وجود دارد تا این نیازها را هدف قرار دهد.
خلاصه
این مقاله به بررسی اهمیت سلامت روده در سالمندان و تاثیر آن بر جنبههای مختلف سلامتی میپردازد. با افزایش سن، تغییراتی در میکروبیوم روده رخ میدهد که میتواند منجر به کاهش اشتها، مشکلات گوارشی و افزایش خطر بیماریهای مزمن شود. مصرف غذاهای گیاهی غنی از فیبر و پلیفنولها میتواند به بهبود سلامت روده، تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماریهای عصبی کمک کند. این موضوع فرصتهای جدیدی را برای تولیدکنندگان مواد غذایی و مکملهای غذایی به منظور ارائه محصولات ویژه سالمندان فراهم میکند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟