مجله خبری اگروفودز

صادرات زعفران تا پایان سال به ۲۱۴ تن می‌رسد؛ پیش‌بینی نایب رئیس شورای ملی

صادرات زعفران تا پایان سال به ۲۱۴ تن می‌رسد؛ پیش‌بینی نایب رئیس شورای ملی

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛ غلامرضا میری، نایب رئیس شورای ملی زعفران، اعلام کرد که برآوردهای اولیه حاکی از کاهش قطعی تولید زعفران در سال جاری نسبت به سال گذشته است. با این حال، وی پیش‌بینی کرد که با ادامه روند رو به رشد…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛ غلامرضا میری، نایب رئیس شورای ملی زعفران، اعلام کرد که برآوردهای اولیه حاکی از کاهش قطعی تولید زعفران در سال جاری نسبت به سال گذشته است. با این حال، وی پیش‌بینی کرد که با ادامه روند رو به رشد صادرات در ماه‌های آتی، حجم کلی صادرات این محصول ارزشمند تا پایان سال ۱۴۰۳ شمسی به ۲۱۴ تن برسد. این مقام مسئول ضمن تأیید افزایش ۷۴ درصدی صادرات از ابتدای سال تا مهرماه، از افزایش احتمالی قیمت زعفران در بازار داخلی به دلیل رونق صادرات و کمبود عرضه ناشی از کاهش تولید سخن گفت.

وضعیت کنونی بازار و قیمت‌ها

ثبات در خرید و فروش، نوسان در قیمت‌ها

میری در ادامه سخنان خود عنوان کرد که خرید و فروش زعفران در بازار طبق روال عادی در جریان است. وی به تفکیک قیمت‌های کنونی انواع زعفران را اعلام کرد: هر کیلوگرم زعفران دسته ۱۴۵ میلیون تومان، پوشال ۱۵۴ میلیون تومان، سرگل بین ۱۵۵ تا ۱۶۵ میلیون تومان و نگین نیز بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

چشم‌انداز صادرات زعفران

رشد قابل توجه صادرات در ماه‌های ابتدایی سال

نایب رئیس شورای ملی زعفران افزود که روند صادرات زعفران مانند ماه‌های گذشته در حال انجام است و از ابتدای سال جاری تا مهرماه، صادرات با رشد قابل توجهی همراه بوده است. او مجدداً تاکید کرد که با حفظ این روند افزایشی در ماه‌های آینده، هدف صادرات ۲۱۴ تنی برای سال ۱۴۰۳ قابل دستیابی خواهد بود.

پیش‌بینی افزایش قیمت و لزوم رفع موانع

میری با اشاره به رشد چشمگیر حدود ۷۴ درصدی صادرات زعفران، اظهار داشت که برآوردها حاکی از آن است که در سایه رونق صادرات و از سوی دیگر، کمبود عرضه ناشی از افت تولید، قیمت زعفران در بازار داخلی افزایش یابد. وی در پایان ابراز امیدواری کرد که موانع موجود بر سر راه صادرات برطرف شود تا میزان ارزآوری این محصول استراتژیک برای کشور افزایش یابد.

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

کاهش تولید و رشد صادرات زعفران، فرصتی برای افزایش ارزش‌افزوده داخلی و قیمت‌گذاری بهینه است. سرمایه‌گذاری بر فرآوری، بسته‌بندی نوین و برندسازی، ضمن ارتقای رقابت‌پذیری، می‌تواند وابستگی به صادرات فله را کاهش داده و سودآوری فعالان را تضمین کند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *