خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از foodnavigator.com گزارش میدهد: با نزدیک شدن به اجرای قانون EUDR، شرکتها باید قادر باشند تا منشاء محصولات کشاورزی مرتبط را ردیابی کنند. انجام این کار در عمل دشوار است، زیرا زنجیرههای تامین جهانی و چندوجهی، ردیابی را تقریباً غیرممکن میسازند و ردیابی قهوه به طور خاص، چالشهای قابل توجهی را برای تولیدکنندگان ایجاد میکند. قهوه، مشابه کاکائو، زنجیره تامین پیچیدهای دارد و مراحل بسیاری بین کشت دانهها و نوشیدن قهوه وجود دارد.
به گفته سخنگوی سازمان بینالمللی قهوه (ICO)، قهوه توسط میلیونها کشاورز خردهپا در مناطق دورافتاده تولید میشود و اغلب قبل از رسیدن به صادرکنندگان، از طریق واسطهها عبور میکند. این امر جمعآوری اطلاعات دقیق و قابل تایید در مورد منشاء و کاربری اراضی را دشوار میکند. همکاری با دولتها و اقدامات جمعی میتواند به کاهش برخی از هزینههای تحمیلشده بر شرکتها و جمعآوری دادههای لازم در سطح محلی کمک کند. زنجیرههای تامین اغلب بسیار پراکنده هستند و حدود 70 درصد قهوه توسط کشاورزان خردهپا تولید میشود. این پراکندگی، همراه با کانالهای تجاری غیررسمی، ردیابی قهوه را به طور ویژه دشوار میکند. سرمایهگذاری در ابزارهای دیجیتال برای مکانیابی جغرافیایی و روشهای ثبت سوابق مانند فناوری بلاکچین میتواند این مشکلات را کاهش دهد و ردیابی در سطح مزرعه را تضمین کند.
مزارع قهوه همیشه به راحتی قابل دسترس نیستند و برخی از آنها بسیار دورافتاده هستند. جرمی دوفور، رئیس اجرای پایداری قهوه در شرکت OFI، توضیح میدهد که نقشهبرداری از مزارع کوچک، در مناطق دورافتاده، یک چالش فیزیکی و لجستیکی واقعی است. برای شرکتی مانند OFI که حضور میدانی و منابع گستردهای دارد، نقشهبرداری از کل زنجیره تامین و مزارع کوچک میتواند یک چالش باشد. ایجاد اعتماد در شبکههای تامین سنتی محلی و دسترسی به فراتر از واسطههای محلی نیز حائز اهمیت است. ممیزانی که توسط شرکتهایی مانند OFI استخدام یا آموزش داده میشوند، باید به مزارع سفر کنند و به کشاورزان توضیح دهند که چرا باید مرزهای مزرعه را برای نقشهبرداری طی کنند. این ممیزان اغلب تنها از سه یا چهار مزرعه در روز بازدید میکنند و دسترسی به صدها و هزاران تامینکننده کوچک در شبکههای تامین را دشوار میسازند.
قهوه یک محصول چندساله است، به این معنی که پس از برداشت از بین نمیرود و در طول سال گل میدهد. این بدان معناست که نظارت بر انطباق، نیازمند مشاهده طولانیمدت است، نه صرفاً تأیید فصلی. تشخیص قهوه با استفاده از دادههای ماهوارهای دشوارتر است، زیرا اغلب در جنگلهای سایهدار رشد میکند. به گفته سخنگوی ICO، اکثر قهوه جهان در زیر درختان سایه یا حتی در جنگلها با تاج پوشش بیش از 80 درصد تولید میشود. روشهای معمول مبتنی بر تصاویر ماهوارهای منجر به نتایج مثبت کاذب و ناکارآمدی در زنجیره ارزش میشود. شرکتهای بزرگتر با برنامههای پایداری، در بسیاری از موارد کاملاً آماده هستند، اما شرکتهای کوچک و متوسط با چالشهای بزرگتری روبرو هستند. با این وجود، همکاری قوی بین ذینفعان کلیدی در بسیاری از زمینههای صنعت وجود دارد. برای اطمینان از اینکه هیچ کشور تولیدکننده یا گروه کشاورزی از قلم نیفتد، اقدام هماهنگ بین دولتها، شرکتها و سازمانهای بینالمللی ضروری است. بسیاری از دولتها سخت تلاش میکنند تا چارچوبی برای همکاری بخش دولتی و خصوصی ایجاد کنند تا انطباق را ممکن سازند، هزینهها و خطرات را برای بخش خصوصی کاهش دهند و همه کشاورزان کوچک را در بر گیرند.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
اجرای EUDR فرصتهایی برای توسعه سیستمهای ردیابی و شفافیت در زنجیره تامین قهوه ایران ایجاد میکند. شرکتها میتوانند با سرمایهگذاری در فناوریهای نوین و همکاری با کشاورزان، به بازارهای جهانی دسترسی پیدا کنند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟