مجله خبری اگروفودز

گوشت آزمایشگاهی به پیش می‌رود؛ متولیان از برنامه‌های توسعه می‌گویند

گوشت آزمایشگاهی به پیش می‌رود؛ متولیان از برنامه‌های توسعه می‌گویند

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از یک منبع خارجی گزارش می‌دهد، شرکت «میتلی» (Meatly)، پیشرو در زمینه تولید گوشت پرورشی در اروپا، پس از کسب اولین تاییدیه نظارتی برای محصولات خود در این قاره، اکنون تمرکز استراتژیک خود را بر کاهش چشمگیر هزینه‌های تولید معطوف کرده است. این شرکت با…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از یک منبع خارجی گزارش می‌دهد، شرکت «میتلی» (Meatly)، پیشرو در زمینه تولید گوشت پرورشی در اروپا، پس از کسب اولین تاییدیه نظارتی برای محصولات خود در این قاره، اکنون تمرکز استراتژیک خود را بر کاهش چشمگیر هزینه‌های تولید معطوف کرده است. این شرکت با موفقیت‌هایی در پایین آوردن قیمت بستر کشت سلول و هزینه‌های تجهیزات، در حال آماده‌سازی برای ورود به فاز مقیاس‌گذاری گسترده و هدف‌گذاری برای دستیابی به قیمت‌گذاری مناسب بازار انبوه است تا آینده‌ای پایدارتر را برای غذای حیوانات خانگی و احتمالاً در آینده، غذای انسان رقم بزند.

پیشگامی «میتلی» در اخذ تاییدیه نظارتی اروپا

شرکت «میتلی» (Meatly) به عنوان نخستین شرکت فعال در حوزه گوشت پرورشی در اروپا، موفق به دریافت تاییدیه نظارتی شده است. این دستاورد مهم، یکی از موانع اصلی و پیچیده در مسیر توسعه و تجاری‌سازی محصولات گوشت پرورشی را برای این شرکت از میان برداشته است.

استراتژی کاهش هزینه: کلید ورود به بازار انبوه

پس از عبور از سد رگولاتوری، «میتلی» اکنون تمام تمرکز خود را بر کاهش هزینه‌های تولید قرار داده است؛ مسئله‌ای که همواره دغدغه اصلی تولیدکنندگان گوشت پرورشی بوده و هست. دستیابی به قیمت‌های رقابتی برای ورود به بازار انبوه، بدون مدیریت هزینه‌های سنگین تولید، ممکن نخواهد بود.

کاهش چشمگیر هزینه‌های بستر کشت سلول

«اوون اِنسور» (Owen Ensor)، مدیرعامل «میتلی»، ماه گذشته در رویداد «فیوچر فودتک لندن» (Future Food-Tech London) اعلام کرد که پیشرفت‌های این شرکت در زمینه کاهش هزینه‌ها قابل توجه بوده است. «میتلی» موفق شده قیمت بستر کشت سلول خود را به ازای هر لیتر به ۲۲ پنس کاهش دهد. وی ابراز امیدواری کرد که با افزایش مقیاس تولید، این هزینه می‌تواند تا ۱.۵ پنس در هر لیتر نیز پایین بیاید.

نوآوری در کاهش هزینه‌های تجهیزات بیوراکتور

چالش دیگر در راستای کاهش هزینه‌ها، قیمت بالای تجهیزات تولید است. «میتلی» توانسته است هزینه بیوراکتور ۳۰۰ لیتری خود را از قیمت متداول ۲۵۰,۰۰۰ پوند به تنها ۱۵,۰۰۰ پوند کاهش دهد که گامی بزرگ در دسترس‌پذیری این فناوری محسوب می‌شود.

گام بلند به سوی مقیاس‌گذاری در صنعت گوشت پرورشی

مرحله بعدی برای «میتلی»، مقیاس‌گذاری تولید است؛ امری که بخش گوشت پرورشی به‌تازگی در حال دستیابی به آن است. «اِنسور» اطمینان دارد که این صنعت توانایی مقیاس‌گذاری گسترده را دارد و شرکت‌ها در حال اثبات این موضوع هستند.

پیشرفت‌های چشمگیر در ظرفیت تولید

شرکت‌هایی مانند «واو» (Vow) اکنون تاسیساتی با بیوراکتورهای ۲۰,۰۰۰ لیتری را اداره می‌کنند. خود «میتلی» نیز در حال ساخت یک تاسیسات آزمایشی (پایلوت) ۲۰,۰۰۰ لیتری است که نشان از جدیت این شرکت در افزایش ظرفیت تولید دارد. «گورمی» (Gourmey)، استارتاپ فرانسوی دیگر نیز با تاسیسات ۵,۰۰۰ لیتری خود در حال فعالیت در مقیاس بالاست.
«اِنسور» تاکید کرد: “ما در حال حاضر به سمت مقیاس‌گذاری حرکت می‌کنیم و اکنون چالش اصلی این است که چگونه به قیمت‌گذاری بازار انبوه دست یابیم.”

بازتعریف روایت پایداری و مزایای رقابتی گوشت پرورشی

در حالی که روایت پایداری در برخی حوزه‌های صنعت غذا و نوشیدنی رو به افول است، چگونه بخش گوشت پرورشی که عمدتاً بر پایداری تاکید داشته، می‌تواند خود را برای مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران بازتعریف کند؟

جذابیت‌های تجاری و مصرف‌کننده

«اِنسور» با اشاره به مزایای متعدد این بخش، بر قابلیت آن برای جذب تجاری و مصرف‌کننده تاکید می‌کند. از جنبه تجاری، محصولات گوشت پرورشی قابل ردیابی هستند، زنجیره‌های تامین ثابتی دارند و “ذاتاً استریل” طراحی شده‌اند.
برای جذب مصرف‌کنندگان، این محصولات در زمینه رفاه حیوانات نیز مزیت بزرگی دارند، که یکی از محرک‌های اصلی روی آوردن به رژیم‌های گیاه‌خواری وگان بوده است.

آینده «میتلی»: از غذای حیوانات خانگی تا سفره انسان؟

«میتلی» که نام خود را در صنعت غذای حیوانات خانگی مطرح کرده است، گام بعدی‌اش چیست؟ آیا ممکن است به تولید غذای انسان روی بیاورد؟
«اِنسور» تاکید می‌کند: “ما عاشق صنعت غذای حیوانات خانگی هستیم. این صنعتی است که روابط و سرمایه‌گذاران عالی در آن داریم.”
با این حال، او بازار غذای انسان را نیز رد نکرد و اظهار داشت: “ما از همان فناوری و فرآیندهایی استفاده می‌کنیم که می‌توانیم در غذای انسان نیز به کار گیریم.”
او پیشنهاد کرد که «میتلی» می‌تواند از این فناوری برای تولید غذای انسان استفاده کند، یا آن را به شخص ثالثی واگذار کند.

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

کاهش هزینه‌ها و تاییدیه رگولاتوری گوشت پرورشی، فرصت سرمایه‌گذاری در بومی‌سازی فناوری برای ایران است. این روند به امنیت غذایی کمک کرده و کارآفرینان می‌توانند با تولید بستر کشت و بیوراکتور ارزان، یا تمرکز اولیه بر غذای حیوانات خانگی، وارد این عرصه شوند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *