مجله خبری اگروفودز

بومی‌سازی تجهیزات بسته‌بندی صنایع غذایی  ۳۰۰ هزار دلار صرفه‌جویی ارزی

بومی‌سازی تجهیزات بسته‌بندی صنایع غذایی ۳۰۰ هزار دلار صرفه‌جویی ارزی

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز) گزارش می‌دهد: متخصصان شرکت دانش‌بنیان «افزار کارا ارومیه»، فعال در حوزه ساخت ماشین‌آلات صنایع غذایی، برای نخستین بار در کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه پاکت‌ساز آبمیوه از نوع “دوی‌پک” (Doypack) شدند. این دستاورد مهم که…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی (اگروفودنیوز) گزارش می‌دهد:

متخصصان شرکت دانش‌بنیان «افزار کارا ارومیه»، فعال در حوزه ساخت ماشین‌آلات صنایع غذایی، برای نخستین بار در کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه پاکت‌ساز آبمیوه از نوع “دوی‌پک” (Doypack) شدند. این دستاورد مهم که در راستای بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته صورت گرفته، کیفیتی هم‌تراز با نمونه‌های خارجی را با قیمتی به مراتب پایین‌تر به بازار عرضه می‌کند و گام بزرگی در خودکفایی و توسعه صنعت بسته‌بندی کشور محسوب می‌شود.

دستاورد ملی در صنعت بسته‌بندی

شرکت دانش‌بنیان افزار کارا ارومیه، که در زمینه طراحی و ساخت ماشین‌آلات بسته‌بندی و اتوماسیون فعالیت می‌کند، طی سالیان اخیر توانسته است دستگاه‌های مورد نیاز صنایع تبدیلی غذایی را با تکیه بر دانش فنی داخلی تولید کند. این شرکت با تولید دستگاه پاکت‌ساز آبمیوه دوی‌پک، نه تنها توان رقابتی با نمونه‌های خارجی را به دست آورده، بلکه با ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی، سهم قابل توجهی در بازار داخلی و منطقه‌ای کسب کرده است.

از هسته اولیه تا توسعه صنعتی

تولد یک ایده دانش‌بنیان

سید فرهاد گلزان، مدیرعامل شرکت افزار کارا ارومیه، با اشاره به شکل‌گیری هسته اولیه این شرکت توسط شش فارغ‌التحصیل جوان در سال ۱۳۷۶، بیان کرد: فعالیت شرکت ابتدا بر ساخت تجهیزات صنعتی متمرکز بود، اما با شناخت عمیق از نیازهای صنایع غذایی، مسیر شرکت به سمت طراحی و تولید ماشین‌آلات بسته‌بندی تغییر یافت. وی تأکید کرد که آغاز این مسیر با امکانات محدود و تجربه کم همراه بود، اما با تلاش جمعی، اولین پایه‌های فعالیت رسمی شرکت در شهرک صنعتی ارومیه بنا نهاده شد.

مهندسی معکوس و نوآوری

گلزان در تشریح چگونگی ساخت دستگاه پاکت‌ساز آبمیوه دوی‌پک گفت: این پروژه با مهندسی معکوس نمونه‌های آلمانی و فرانسوی آغاز شد و با ترکیب ویژگی‌های فنی هر دو دستگاه و افزودن نوآوری‌های بومی در طراحی، به تولید اولین نمونه داخلی انجامید. او افزود که بهره‌گیری از ظرفیت فارغ‌التحصیلان جوان و متخصص، نقش کلیدی در ارتقای مستمر کیفیت این محصول و همچنین ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی ایفا کرده است که به نوبه خود به افزایش فروش منجر شد.

توسعه سبد محصولات و بازارهای جهانی

مدیرعامل شرکت، توسعه محصول پاکت‌ساز را نقطه عطفی در رشد مجموعه دانست و تصریح کرد: ساخت این دستگاه، موتور محرک پیشرفت شرکت شد و طی یک دهه، تعداد نیروهای متخصص شرکت به حدود ۷۰ نفر افزایش یافت. پس از اشباع بازار این محصول، شرکت به سمت ساخت دستگاه “بلو مولدینگ” (Blow Molding) حرکت کرد و با رویکرد مشابه مهندسی معکوس و نوآوری، نسخه داخلی این دستگاه را نیز تولید کرد.

مزیت‌های رقابتی و صادرات

گلزان درباره بازارهای هدف و مزیت رقابتی محصولات شرکت گفت: تهیه نمونه‌های آلمانی و فرانسوی این دستگاه‌ها هزینه‌های بسیار بالایی دارد. بومی‌سازی هر دستگاه بسته‌بندی آبمیوه به طور متوسط از خروج حدود ۳۰۰ هزار دلار ارز جلوگیری می‌کند که با احتساب قطعات یدکی و خدمات پس از فروش، این رقم به مراتب بیشتر می‌شود. کیفیت محصولات داخلی، قیمت یک‌چهارم نمونه‌های اروپایی و ارائه خدمات تخصصی ساخت قالب بطری و قوطی، موجب شده است که مشتریانی از کشورهای آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه، پاکستان، عراق و اقلیم کردستان به سمت محصولات این شرکت جذب شوند.

فعالیت‌های جانبی

وی همچنین اشاره کرد که با توجه به تخصص برخی از اعضای شرکت، در حوزه ساخت پرنده‌های فوق‌سبک مانند جایروپلن‌های دو و سه‌نفره نیز فعالیت دارند و محصولات این حوزه در جزیره کیش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پشتوانه نیروی انسانی و چشم‌انداز آینده

مدیرعامل شرکت افزار کارا ارومیه با تأکید بر نقش حیاتی نیروی انسانی متخصص در رشد مجموعه گفت: در جذب نیرو، شایستگی و تخصص در اولویت قرار دارد. ترکیب تجربه نیروهای بازنشسته متخصص با توان و دانش مهندسان جوان، به ویژه بانوان فعال در رشته‌های مهندسی، پشتوانه اصلی ارتقای محصولات شرکت است.

حضور در نمایشگاه‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای

گلزان به تجربه حضور شرکت در پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی “ایران‌آگروفود ۲۰۲۵” اشاره کرد و گفت: این حضور فرصتی مغتنم برای معرفی توانمندی‌ها و تعامل مستقیم با مشتریان جدید بود. وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی، مسیر توسعه صادرات و تنوع محصولات شرکت گسترش یابد. این فعال فناور در پایان سخنان خود، به پتانسیل بالای شرکت‌های کوچک اما توانمند در آذربایجان غربی و ارومیه اشاره کرد که محصولات بی‌رقیبی در کشور تولید می‌کنند. او تاکید کرد که ظرفیت نیروی انسانی متخصص در کشور بالاست و با افزایش حمایت‌ها از تولیدکنندگان داخلی، زمینه رونق بیشتر کسب‌وکارها فراهم خواهد شد.

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

بومی‌سازی این فناوری، فرصتی برای کاهش هزینه‌های تولید و افزایش رقابت‌پذیری محصولات ایرانی در منطقه فراهم می‌آورد. دولت و صنعتگران می‌توانند با حمایت از تولیدکنندگان دانش‌بنیان، ضمن جلوگیری از خروج ارز، زمینه توسعه صادرات ماشین‌آلات بومی را فراهم کنند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *