خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از پایگاه رسمی اتاق مشترک بازرگانی ایران و اسپانیا گزارش میدهد که زعفران و پسته همچنان در صدر مبادلات محصولات کشاورزی و غذایی بین دو کشور قرار دارند. با این حال، تراز تجاری در این بخش به شدت به نفع ایران است و اسپانیا با کسری ۵۲ میلیون یورویی مواجه است. صادرات اصلی اسپانیا به ایران شامل بذر سبزیجات است، در حالی که واردات این کشور عمدتاً شامل زعفران و پسته ایرانی میشود.
بر اساس آمار تجاری دولت اسپانیا که توسط خبرگزاری اِفهآگرو (Efeagro) بررسی شده، اسپانیا در سال گذشته در مجموع ۱۶.۵۷ میلیون یورو محصولات کشاورزی و غذایی به ایران صادر کرده است. از این میزان، ۴ میلیون یورو مربوط به فروش بذر سبزیجات، ۳.۳۷ میلیون یورو از فروش ضایعات صنایع غذایی، ۲.۱۴ میلیون یورو از صادرات مرغهای تخمگذار زنده، ۱.۶۳ میلیون یورو از فروش محصولات شیلات و ۱.۴۷ میلیون یورو از صادرات تخممرغ بوده است.
در مقابل، واردات اسپانیا از ایران در سال ۲۰۲۴ به ۶۸.۵۲ میلیون یورو رسیده که عمدتاً شامل زعفران (۴۸.۴ میلیون یورو) و پسته (۱۴.۹ میلیون یورو) بوده است. بیشتر پسته وارداتی اسپانیا بدون پوست خریداری میشود که ارزشی معادل ۱۱.۴ میلیون یورو دارد، در حالی که پسته با پوست ایرانی ۳.۵ میلیون یورو از کل واردات را به خود اختصاص داده است.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
روند رو به رشد صادرات زعفران و پسته، فرصتی برای توسعه برندینگ و صادرات فرآوریشده است. فعالان داخلی باید با تمرکز بر کیفیت و بستهبندی، ارزش افزوده بیشتری ایجاد کنند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟