مجله خبری اگروفودز

توصیه‌های جهانی برای مصرف گوشت و لبنیات در راه است

توصیه‌های جهانی برای مصرف گوشت و لبنیات در راه است

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از فودناویگیتور گزارش می‌دهد که سازمان جهانی بهداشت (WHO) در حال تدوین رهنمودهای جدید و جامع جهانی برای مصرف بهینه پروتئین‌ها و محصولات با منشأ حیوانی از جمله گوشت، لبنیات و تخم‌مرغ است. این اقدام با هدف مقابله با سوءتغذیه و بیماری‌های غیرواگیر (NCDs) صورت…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از فودناویگیتور گزارش می‌دهد که سازمان جهانی بهداشت (WHO) در حال تدوین رهنمودهای جدید و جامع جهانی برای مصرف بهینه پروتئین‌ها و محصولات با منشأ حیوانی از جمله گوشت، لبنیات و تخم‌مرغ است. این اقدام با هدف مقابله با سوءتغذیه و بیماری‌های غیرواگیر (NCDs) صورت می‌گیرد و این سازمان از ماه جاری میلادی مشاوره‌هایی را برای جمع‌آوری شواهد و دیدگاه‌های متخصصان آغاز کرده است. این رهنمودها نه تنها برای مصرف‌کنندگان، بلکه برای تولیدکنندگان مواد غذایی نیز که باید درباره افزایش یا کاهش محتوای تخم‌مرغ یا لبنیات در محصولات خود تصمیم بگیرند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

محصولات با منشأ حیوانی به دلیل داشتن پروتئین زیستی قابل جذب و ویتامین‌ها و مواد معدنی کلیدی شناخته شده‌اند. با این حال، مصرف بیش از حد آن‌ها می‌تواند پیامدهای منفی برای سلامتی داشته باشد. گوشت‌های فرآوری‌شده، گوشت قرمز و گوشت‌های پرچرب اغلب در لیست غذاهای پرخطر از دیدگاه پزشکان قرار دارند. مصرف زیاد تخم‌مرغ نیز به دلیل کلسترول بالا می‌تواند مضر باشد و چربی اشباع موجود در لبنیات می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را افزایش دهد.

در مقابل، سازمان جهانی بهداشت هشدار می‌دهد که حذف کامل غذاهای با منشأ حیوانی و جایگزینی آن‌ها با غذاهای گیاهی نیز خطراتی برای سلامتی به همراه دارد. این سازمان توضیح می‌دهد: «مصرف غذاهای با منشأ گیاهی ممکن است با کاهش خطر بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی همراه باشد، اما رژیم‌های غذایی که تقریباً منحصراً از غذاهای گیاهی تشکیل شده‌اند، ممکن است خطر کمبود مواد مغذی را افزایش دهند.»

گروه توسعه رهنمودهای WHO (GDG)، متشکل از تیمی از متخصصان، مسئول تدوین این دستورالعمل‌ها است. این گروه پس از بررسی ادبیات علمی، دامنه این رهنمودها را برای مصرف بهینه غذاهای با منشأ حیوانی تعیین کرده است. علاوه بر تأثیرات بهداشتی، GDG عوامل محیطی و پایداری، و همچنین خطرات میکروبی و شیمیایی مرتبط با هر دو نوع غذاهای حیوانی و گیاهی را نیز در نظر خواهد گرفت. این اولین بار نیست که سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل‌های جهانی را در مورد میزان و دفعات مصرف یک ماده غذایی یا یک جزء خاص تعیین می‌کند؛ این سازمان قبلاً برای پروتئین، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها، و همچنین نمک، قندهای آزاد و کالری کلی چنین رهنمودهایی را ارائه داده است و در حال حاضر نیز مشغول تدوین دستورالعمل‌هایی در مورد میزان ایمن مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده (UPF) است.

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

این رهنمودها می‌تواند به تغییر الگوی مصرف در ایران و افزایش تقاضا برای محصولات پروتئینی سالم‌تر و جایگزین‌های گیاهی منجر شود. تولیدکنندگان داخلی باید برای توسعه محصولات با ارزش غذایی بالا و چربی کمتر آماده باشند تا فرصت‌های بازار را غنیمت شمرند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *