خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از گزارش جدید سیرکانا گزارش میدهد: خانوارهای دارای مصرفکنندگان داروهای جیالپی-۱ برای کاهش وزن، قرار است در پنج سال آینده بیش از یک سوم فروش مواد غذایی و نوشیدنی را به خود اختصاص دهند و الگوهای خرید و ترجیحات مصرفکنندگان را دگرگون سازند.
این گزارش حاکی از آن است که در حال حاضر حدود ۲۳ درصد از خانوارهای آمریکایی دارای عضوی هستند که از داروهای جیالپی-۱، نظیر اوزمپیک یا وگووی، استفاده میکنند. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰، این خانوارها ۳۵ درصد از کل واحدهای فروخته شده مواد غذایی و نوشیدنی را شامل شوند.
تغییر الگوهای مصرف و فروش مواد غذایی
اثرات داروها بر انتخاب مصرفکنندگان
این یافتهها پیامدهای مهمی برای شرکتهای مواد غذایی و نوشیدنی دارد که در حال حاضر در حال بررسی چگونگی تأثیر داروهای جیالپی-۱ بر ترجیحات و رفتار خرید مصرفکنندگان هستند. طبق یافتههای سیرکانا، داروهای کاهش وزن با سرکوب اشتها، مصرفکنندگان را به سمت محصولات سالمتر و راحتتر با فواید بالای پروتئین، فیبر، انرژی یا آبرسانی سوق میدهند. مصرفکنندگانی که از داروهای جیالپی-۱ استفاده میکنند، بیشتر تمایل به اجتناب از اقلام پرکربوهیدرات و قند دارند و بنابراین کمتر به سراغ نوشابههای سنتی یا بستههای چیپس میروند.
سالی لیونز وایت، معاون اجرایی جهانی و مشاور ارشد سیرکانا، در بیانیهای اظهار داشت: «ظهور داروهای جیالپی-۱ لحظه بزرگی برای صنعت سیپیجی است. تحقیقات ما نشان میدهد که اولویتهای خریداران به سرعت و به طور چشمگیری در حال تغییر است.»
واکنش صنعت و فرصتهای جدید
تطبیق شرکتها با ترجیحات نوین
تغییر ترجیحات مصرفکنندگان، برخی از غولهای صنایع غذایی را به سمت بازآرایی محصولاتشان سوق داده تا بتوانند این گروه رو به رشد از مصرفکنندگان را جذب کنند. شرکتهایی مانند کوناگرا، دانون و حتی نیسین (تولیدکننده رشته فرنگی)، اقدام به فرمولاسیون محصولاتی کردهاند که هدفشان کمک به مصرفکنندگان در رسیدن به اهداف کاهش وزن است؛ از برچسبهای “سازگار با جیالپی-۱” تا نوشیدنیهای ماست خاص و رشته فرنگیهای سلامتیمحور.
هزینهکرد بیشتر با حجم خرید کمتر
نکته قابل توجه این است که با وجود اینکه مصرفکنندگان جیالپی-۱ کمتر مواد غذایی خریداری میکنند، اما طبق گزارش سیرکانا، در مقایسه با سایرین، بیشتر هزینه میکنند. گزارشی از ایدیام نشان میدهد که ۸۰ درصد از مصرفکنندگان این داروها حاضرند برای محصولات غذایی و نوشیدنی با مزایای سلامتی افزوده، بیشتر هزینه کنند و ۶۷ درصد معتقدند که ویژگیهای “سازگار با جیالپی-۱” عوامل مهمی در تصمیمات خرید آنها هستند.
مدیریت توقف و ازسرگیری مصرف
شرکتها همچنین در حال بررسی چگونگی حمایت از مصرفکنندگانی هستند که مصرف این داروها را شروع و متوقف میکنند. در حالی که بسیاری از مصرفکنندگان ممکن است پس از قطع دارو، عادات غذایی سالمتر خود را حفظ کنند، طبق ایدیام، ۷۶ درصد حداقل بخشی از وزن از دست داده خود را دوباره به دست میآورند، که میتواند آنها را به ازسرگیری مصرف داروهای جیالپی-۱ سوق دهد.
ایدیام دریافت که حدود ۶۵ درصد از مصرفکنندگان اعلام کردهاند که برای محدود کردن هوسهای غذایی یا “سر و صدای” غذا، به ازسرگیری مصرف جیالپی-۱ فکر میکنند. برای دسترسی به مصرفکنندگانی که مصرف جیالپی-۱ را متوقف کردهاند، ایدیام توصیه میکند که شرکتها بر غذاهایی با ترکیباتی تمرکز کنند که حس سیری را افزایش میدهند.
طبق گزارش سیرکانا، نیمی از مصرفکنندگان قبلی جیالپی-۱ احتمالاً در آینده دوباره از این داروها استفاده خواهند کرد، که میتواند پیامدهای عمدهای داشته باشد، زیرا مصرفکنندگان در حال ورود و خروج از مصرف فعال دارو هستند در حالی که سعی در حفظ رفتارهای آگاهانه از سلامت خود دارند.
لیونز وایت میگوید: «رمز موفقیت آینده، تطبیق انتخاب محصولات و بازاریابی با طرز فکر جدید و سلامتمحور این گروه رو به رشد از خریداران است.»
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
افزایش جهانی استفاده از داروهای جیالپی-۱، فرصتی برای تولیدکنندگان داخلی برای توسعه محصولات غذایی با پروتئین بالا و قند/کربوهیدرات کم است. این روند میتواند تقاضا برای غذاهای فراسودمند را در ایران افزایش داده و به سلامت عمومی جامعه کمک کند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟