مجله خبری اگروفودز

تغییر رویکرد به پروتئین؛ اولویت سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا

تغییر رویکرد به پروتئین؛ اولویت سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از فود‌ناوگیگیتور گزارش می‌دهد: جهان در مقایسه با یک دهه پیش، مکانی خطرناک‌تر شده است. دست‌کم برای اروپا که موقعیتش با تهدید گسترش جنگ در اوکراین به سراسر قاره، به‌طور فزاینده‌ای آسیب‌پذیر به نظر می‌رسد. در این میان، امنیت غذایی در کانون توجه قرار گرفته…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از فود‌ناوگیگیتور گزارش می‌دهد:

جهان در مقایسه با یک دهه پیش، مکانی خطرناک‌تر شده است. دست‌کم برای اروپا که موقعیتش با تهدید گسترش جنگ در اوکراین به سراسر قاره، به‌طور فزاینده‌ای آسیب‌پذیر به نظر می‌رسد. در این میان، امنیت غذایی در کانون توجه قرار گرفته است؛ چرا که با خصمانه‌تر شدن روابط با همسایگان، اتحادیه اروپا باید بتواند به تامین مواد غذایی خود متکی باشد. میشیل شفِر، رئیس شورای نوآوری اروپا (EIC)، توضیح می‌دهد که سیاست کلی اروپا بر افزایش استقلال استراتژیک خود متمرکز است و در همین راستا، این قاره به دنبال تامین مالی فناوری‌هایی است که بتوانند این استقلال را فراهم آورند.

نگرانی‌های ژئوپلیتیکی و نیاز به استقلال غذایی اروپا

افزایش خطرات جهانی و آسیب‌پذیری اروپا

شورای نوآوری اروپا، ابزاری مالی وابسته به کمیسیون اروپا است که بودجه را به حوزه‌هایی که کمیسیون قصد نوآوری در آن‌ها را دارد، اختصاص می‌دهد. این شورا هم از پروژه‌های تحقیقاتی و هم از کسب‌وکارهای موجود حمایت مالی می‌کند و حدود ۵ درصد از کل سبد سرمایه‌گذاری آن به بخش غذا اختصاص دارد.

امنیت غذایی در کانون توجه

شفِر توضیح می‌دهد که با وجود آنکه اتحادیه اروپا در بخش غذا در مقایسه با سایر بخش‌ها نسبتاً متعادل است (هم میزان قابل توجهی غذا وارد و هم صادر می‌کند)، اما به شدت به کود و خوراک دام از خارج از کشور و همچنین انرژی وابسته است.

شورای نوآوری اروپا (EIC) و مسیر خودکفایی

هدف‌گذاری برای استقلال استراتژیک

افزایش استقلال اروپا مستلزم استفاده بیشتر از انرژی‌های زیستی است که به نوبه خود نیازمند زمین‌های بیشتری برای کشت محصولات خواهد بود. این بدان معناست که فضای کمتری برای دام‌ها باقی خواهد ماند.

نقش EIC در تامین مالی نوآوری‌ها

شفِر پیشنهاد می‌کند که از این رو، گذار به پروتئین‌های گیاهی ضروری خواهد بود: اروپایی‌ها باید به رژیم غذایی غنی‌تر از پروتئین‌های گیاهی روی آورند و پروتئین‌های کمتری از حیوانات مصرف کنند. به همین دلیل، EIC در حال تامین مالی تحقیقات و نوآوری در زمینه گذار پروتئین است و فناوری‌هایی را که می‌توانند پروتئین‌های گیاهی را برای مصرف انسان به کار گیرند، بررسی می‌کند.

وابستگی‌های کلیدی اروپا در بخش غذا

اتحادیه اروپا باید «پایه‌ای برای تولید» برای شرکت‌هایی که در آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند، ایجاد کند تا امنیت غذایی خود را تضمین نماید. شفِر می‌گوید: «اولین گام داشتن گزینه‌های جایگزین است و دومین گام مقیاس‌پذیری و توسعه است.»

گذار به پروتئین‌های گیاهی: یک ضرورت استراتژیک

انرژی زیستی و چالش فضای زمین

او توضیح می‌دهد که تامین مالی از سوی EIC به شرکت‌ها این توانایی را می‌دهد که با ساخت کارخانه‌های کوچک، مقیاس تولید خود را افزایش دهند. EIC در حال سرمایه‌گذاری بر روی پروتئین‌های گیاهی هم در جایگزین‌های گوشت و هم در سایر محصولاتی است که قصد شبیه شدن به گوشت را ندارند.

تغییر رژیم غذایی و حمایت EIC

شورای نوآوری اروپا (EIC) همچنین سرمایه‌گذاری زیادی را بر روی درک بهتر غذا و کشاورزی از طریق فناوری‌های رصدی اختصاص می‌دهد.

سرمایه‌گذاری برای مقیاس‌پذیری

«آنچه ما در سبدهای سرمایه‌گذاری خود بسیار می‌بینیم، علاقه فزاینده‌ای به آنچه در زمین و بر روی زمین رخ می‌دهد، است. این علاقه شامل طیف وسیعی از جنگل‌زدایی تا تنوع زیستی، کیفیت خاک تا تاثیر تغییرات اقلیمی می‌شود.»

فناوری‌های رصد و پایش برای کشاورزی پایدار

افزایش علاقه به داده‌های زمینی

این سطح از درک می‌تواند از فواصل بسیار دور یا بسیار نزدیک به دست آید – از طریق پهپادهای فضایی یا از طریق حسگرهایی که در خود خاک قرار داده می‌شوند.

طیف وسیع فناوری‌های پایش

شکل رصد بستگی به این دارد که چه چیزی باید مشاهده شود. به عنوان مثال، جنگل‌زدایی به طور گسترده توسط فناوری ماهواره‌ای پایش می‌شود، در حالی که سلامت خاک بهتر است توسط حسگرهای داخل زمین پایش شود.

کاربرد در مقررات جدید اتحادیه اروپا

چنین رصدی به ویژه زمانی که مقررات آتی EUDR (مقررات جنگل‌زدایی اتحادیه اروپا) به اجرا درآید، مفید خواهد بود.

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

تمرکز اروپا بر پروتئین‌های گیاهی و کشاورزی دقیق، فرصت‌های بزرگی برای کارآفرینان ایرانی در توسعه محصولات بومی و استفاده از فناوری‌های نوین برای افزایش بهره‌وری آب و خاک ایجاد می‌کند. این رویکرد می‌تواند به کاهش وابستگی و افزایش تاب‌آوری غذایی ایران یاری رساند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *