خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از فودنوویگیتور گزارش میدهد شرکت تیت اند لایل، فعال در زمینه تولید مواد اولیه، با هدف بهبود ارزش غذایی محصولات خود، یافتن روشهای کشاورزی و فرآوری پایدارتر و کشف فناوریهای نوین، به همکاری استراتژیک با استارتاپها روی آورده است. این شرکت که مقر آن در بریتانیاست، به همین منظور با شتابدهنده استارتاپهای اولیه، مسچلنج، همکاری کرده و به دنبال استارتاپهایی است که با اولویتهای استراتژیک خود همسو باشند تا از خلاقیت بیرونی برای دستیابی به اهدافش بهرهمند شود. این رویکرد نوآورانه، پس از خرید شرکت مواد اولیه تخصصی سیپی کلکو در سال گذشته، نشاندهنده تمایل تیت اند لایل به کاوش مسیرهای جدید در حوزه سلامت و پایداری است.
کارن دو پلسی، رئیس بخش نوآوری باز در تیت اند لایل، توضیح میدهد: “این فرصتی است تا همچنان به جستوجوی فناوریهای پیشرفته بپردازیم؛ چه آنهایی که عملکرد مواد اولیه را بهبود میبخشند، چه مواد اولیه با برچسب تمیزتر (clean label) و چه افزودن ابزارهایی که در حال حاضر در مجموعه ما نداریم.” او افزود که با کارشناسان داخلی برای ارزیابی عملکرد و کاربرد مواد اولیه جدید از سایر جریانهای پسماند غذایی که برای شرکت تازگی دارند، فراتر از مواد اولیه اصلی مانند ذرت، مرکبات و استویا، همکاری خواهد کرد.
دو پلسی تاکید میکند که همکاری مزایای بیشتری نسبت به تلاشهای انفرادی شرکتها برای یافتن راهحلها دارد و در کنار تحقیق و توسعه داخلی، عامل اصلی پیشبرد نوآوری است. او معتقد است: “اگر به مقیاس چالشهایی که امروز در سیستم غذایی با آن روبهرو هستیم نگاه کنید، مشکلات بسیار بزرگی وجود دارد که باید حل شوند.” به گفته او، حل این مشکلات بیشتر از طریق همکاری محقق میشود تا تلاشهای فردی. از سوی دیگر، این یک محیط مالی بسیار چالشبرانگیز برای استارتاپها است و برنامههای شتابدهنده مانند مسچلنج میتوانند با ارائه منابع لازم، به حل این مشکل کمک کنند. به طور خلاصه، جذب خلاقیت تازه همواره به شرکتهای بزرگ و جاافتادهای مانند تیت اند لایل کمک میکند تا نوآوری بیشتری داشته باشند، و همزمان منابع لازم را برای رشد استارتاپها فراهم میآورد.
این شرکت به طور خاص به دنبال نوآوری در حوزههایی مانند سلامت و تغذیه است. دو پلسی توضیح میدهد که یکی از روندهای مشاهده شده در این زمینه، جستوجوی منابع جایگزین برای مواد مغذی است. این میتواند شامل بازیافت ضایعات باشد؛ به عنوان مثال، یک شرکت در حال استخراج پروتئین از سبوس برنج برای استفاده به عنوان جایگزین تخممرغ در محصولات نانوایی است. استارتاپها همچنین بر روی غذاهایی تمرکز دارند که بتوانند مانند GLP-1s احساس سیری ایجاد کنند. علاوه بر این، برخی از هوش مصنوعی برای بررسی پایگاههای داده آنزیمها و میکروبها به منظور تقویت تحقیقات و تسریع در عرضه محصول استفاده میکنند.
استارتاپهای فعال در زمینه تولید پایدار نیز با هدف حل مشکلات درون فرآیند تولید فعالیت میکنند. دیوید کینسیلا، مدیر عامل بخش بریتانیای مسچلنج، توضیح میدهد که در سطح کلان، صنعت غذا به طور کلی و استارتاپها به طور خاص، در حال حرکت به سمت کربنزدایی هستند که “تمرکزی دیرینه” و “ارزشی اصلی برای بسیاری از شرکای برنامه” است. بسیاری از استارتاپها همچنین در تلاشند تا مسائل خاصتری را در فرآیند تولید حل کنند. کینسیلا میگوید: “اکنون این شامل فرآیند صنعتی، لجستیک، ذخیرهسازی، جابهجایی و استفاده مجدد از جریانهای جانبی است.” به عنوان مثال، برخی استارتاپها به دنبال راههای پایدارتر برای خنکسازی هستند، در حالی که دیگری در حال بررسی چگونگی جلوگیری از نشت هوای فشرده است که به انتشار گازهای گلخانهای کمک میکند.
در حوزه پایداری، مانند تغذیه، استفاده از جریانهای جانبی نیز مفید است. دو پلسی از تیت اند لایل توضیح میدهد که بسیاری از استارتاپها به دنبال استفاده از منابع “کمتر واضح” ضایعات مانند برگ چغندر و سر هویج هستند. حتی یک شرکت از خود دیاکسید کربن به عنوان جریان جانبی برای تولید پروتئینهای شیرین استفاده میکند. علاوه بر این، تخمیر دقیق بیوتکنولوژی میتواند پتانسیل زیادی را از جریانهای جانبی آزاد کند. تیت اند لایل در حال حاضر جاهطلبی برای استفاده از جریانهای پسماند خود را دارد و همکاری با استارتاپها این پتانسیل را دارد که به آن در دستیابی به این هدف کمک کند.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
این روند، فرصتی برای استارتاپهای ایرانی در فرآوری ضایعات کشاورزی و تولید مواد اولیه پایدار است. با همکاری با شرکتهای بزرگ داخلی، میتوانند به بازار و منابع دست یابند و ارزش افزوده ایجاد کنند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟