خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از وبسایت رسمی کوکاکولا گزارش میدهد که شرکت کوکاکولا در حال بازعرضه نوشابه محبوب و پرطرفدار “مستر پیب” (Mr. Pibb) با تغییراتی مدرن است. این نوشیدنی که به خاطر طعم گیلاس تند خود شهرت دارد، با ۳۰ درصد کافئین بیشتر به بازارهای منتخب بازمیگردد.
مستر پیب برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ به عنوان رقیبی برای “دکتر پپر” (Dr. Pepper) معرفی شد، اما در سال ۲۰۰۱ با فرمولاسیونی جدید و نام “پیب اکسترا” (Pibb Xtra) دوباره برندسازی شد. با عرضه مجدد مستر پیب، فروش پیب اکسترا متوقف خواهد شد.
تقاضای مصرفکننده و “نوستالژی نوین”
دین کالیس، مدیر طعمهای گازدار کوکاکولا آمریکای شمالی، در مصاحبهای اظهار داشت که مصرفکنندگان مدتها خواستار بازگشت برند مستر پیب بودهاند. این بازعرضه در بحبوحه افزایش علاقه به پدیده “نوستالژی نوین” (new-stalgia) صورت میگیرد؛ روندی که در آن یک محصول نوستالژیک با بهبودهایی برای مصرفکننده امروزی دوباره به بازار عرضه میشود.
کالیس توضیح داد: “روح و شخصیت این برند تغییر نکرده است. این صرفاً یک بازفرمولاسیون است و ما به نامی بازمیگردیم که مصرفکنندگان میخواستند و همیشه میخواستند.”
جزئیات عرضه و گسترش بازار
فرمولاسیون جدید مستر پیب ابتدا در قوطیهای ۱۲ اونسی و بطریهای ۲۰ اونسی و ۲ لیتری در ایالتهای فلوریدا، شیکاگو، لاس وگاس، میشیگان و کالیفرنیا عرضه خواهد شد. برنامه گسترش سراسری برای مستر پیب و “مستر پیب زیرو شکر” (Mr. Pibb Zero Sugar) برای سال آینده میلادی برنامهریزی شده است.
هدفگذاری برند جدید
هویت برند جدید مستر پیب به گونهای طراحی شده که تعادلی بین بهرهبرداری از حس نوستالژی مصرفکنندگان قدیمی و جذب نسل جدید مشتریانی که هرگز مستر پیب را نچشیدهاند، ایجاد کند.
رقابت در بازار نوشیدنیها و مزیت کافئین
شرکتهای نوشیدنی برای کسب آگاهی آنی از برند در یک بازار نوشابههای شلوغ و پر از نوآوری و رقابت، به احیای نامهای تجاری متوقف شده روی آوردهاند. نمونههایی مانند نوشابه “اسلایس سودا” (Slice soda) و “جولیت کولا” (Jolt Cola) نیز با ویژگیهای اضافی مانند مواد تشکیلدهنده “بهتر برای شما” (better-for-you) به بازار بازگشتهاند.
نقش کافئین بیشتر
کالیس خاطرنشان کرد که سطح کافئین افزوده شده در مستر پیب به آن کمک میکند تا در میان رقبا متمایز شود، به ویژه در بخش نوشابههای گیلاس تند که سطوح کافئین محدودتری دارند. فرمولاسیون قبلی مستر پیب حدود ۴۰ میلیگرم کافئین داشت که مشابه کوکاکولا بود. افزایش کافئین در فرمولاسیون جدید، مستر پیب را برای مصرفکنندگانی با “نگرشی جسور و شورشی” موقعیتیابی میکند. این برند قصد دارد بر رویدادهای بازاریابی تجربی در محوطههای دانشگاهی و جشنوارههای موسیقی تمرکز کند.
پاسخ به ترجیحات متغیر مصرفکننده
کالیس افزود که افزودن کافئین بیشتر تنها یکی از راههای پاسخگویی به ترجیحات متغیر مصرفکننده و پرداختن به موارد استفاده متعدد نوشابه است، به ویژه که این رده شاهد نوآوری بیشتر و گزینههای سلامتمحور بیشتری است. ارائه نسخه بدون شکر این نوشابه نیز حرکتی برای دستیابی به مصرفکنندگان بیشتر و ارائه گزینههای متنوعتر به آنها بود.
بخشی از استراتژی کلان نوستالژی
بازعرضه یک طعم قدیمی با بستهبندی بهروز، بخشی از استراتژی بزرگتر کوکاکولا برای بهرهبرداری از علاقه مصرفکنندگان به نوستالژی است. اوایل سال جاری، کوکاکولا نسخههای رترو از “دایت چری کوک” (Diet Cherry Coke) و “دایت کوک لایم” (Diet Coke Lime) خود را نیز عرضه کرد. مانند مستر پیب، این عرضهها نیز در پی علاقه مصرفکنندگان به این محصولات در شبکههای اجتماعی انجام شد.
نوآوری، موتور رشد کوکاکولا
کوکاکولا نوآوری را عامل رشد درآمد خود در سه فصل اول سال میداند و جیمز کوینسی، مدیرعامل این شرکت، در یک تماس درآمدی با سرمایهگذاران در ماه گذشته اظهار داشت که شرکت “سرعتهای قوی” برای نوآوری را در آینده میبیند. در سه ماهه سوم، درآمد کلی کوکاکولا نسبت به سال قبل ۵ درصد رشد کرد و به ۱۲.۵ میلیارد دلار رسید.
تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:
احیای مستر پیب نشاندهنده پتانسیل “نوستالژی نوین” و محصولات با کافئین افزوده در ایران است. تولیدکنندگان داخلی میتوانند با بازنگری برندهای قدیمی یا عرضه نوشیدنیهای انرژیزا با طعمهای خاص و گزینههای بدون شکر، بازار را تسخیر کنند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟