مجله خبری اگروفودز

مهدی صادقی نیارکی خواستار تشکیل کمیته مشترک دائمی میان اتاق بازرگانی و سازمان غذا و دارو شد

مهدی صادقی نیارکی خواستار تشکیل کمیته مشترک دائمی میان اتاق بازرگانی و سازمان غذا و دارو شد

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی «اگروفودنیوز» گزارش می‌دهد: مهدی صادقی نیارکی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تهران، در نشست اخیر کمیسیون صنایع غذایی که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو برگزار شد، بر ضرورت رفع مقررات دست‌وپاگیر، حذف موازی‌کاری میان نهادهای نظارتی و تشکیل…

- اندازه متن +

خبرگزاری تخصصی اگروفودز به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی «اگروفودنیوز» گزارش می‌دهد: مهدی صادقی نیارکی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تهران، در نشست اخیر کمیسیون صنایع غذایی که با حضور رئیس سازمان غذا و دارو برگزار شد، بر ضرورت رفع مقررات دست‌وپاگیر، حذف موازی‌کاری میان نهادهای نظارتی و تشکیل یک کمیته مشترک دائمی برای حل چالش‌های اساسی صنایع غذایی کشور تاکید کرد. وی حضور دکتر بهفر، رئیس جدید سازمان غذا و دارو را فرصتی مغتنم برای تعامل سازنده با بخش خصوصی و رفع موانع تولید دانست.

صادقی نیارکی با اشاره به تجربه مدیریتی و سیاست‌گذاری دکتر بهفر، حضور ایشان در رأس سازمان غذا و دارو را فرصتی ارزشمند برای تعامل سازنده با بخش خصوصی برشمرد. وی تاکید کرد که شناخت عمیق دکتر بهفر از مسائل تولید، که حاصل سال‌ها فعالیت در حوزه‌های اجرایی و سیاست‌گذاری است، می‌تواند به عنوان یک ظرفیت بی‌نظیر برای صنایع غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی کشور در جهت رفع چالش‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

محورهای اصلی چالش‌های صنعت غذا

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تهران، سه محور اساسی را که از سوی فعالان صنایع غذایی مطرح شده است، به شرح زیر برشمرد:

مقررات‌زدایی و تسهیل فعالیت‌های تولیدی

جایگزینی نظارت پسینی به جای نظارت پیشینی

پرهیز از موازی‌کاری بین دستگاه‌های ناظر

معضل تداخل وظایف نهادهای نظارتی

صادقی نیارکی به تعدد نهادهای نظارتی از جمله سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد اشاره کرد و افزود: «در گذشته، تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو وجود داشت که بسیار اثربخش بود. بر اساس این تفاهم‌نامه، هر دو سازمان نتایج آزمون‌های یکدیگر را می‌پذیرفتند و مقرر شده بود که تنها یک نهاد به واحدهای تولیدی مراجعه کند. اکنون مشخص نیست که آیا این تفاهم‌نامه همچنان پابرجا است یا نیاز به بازنگری جدی دارد.»

پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک دائمی

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن استقبال از رویکردهای نوین سازمان غذا و دارو در زمینه صدور پروانه‌های ساخت، پیشنهاد تشکیل یک سازوکار دائمی برای حل مسائل را مطرح کرد. او اظهار داشت: «پیشنهاد بنده این است که یک کمیته مشترک ثابت میان کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، کانون انجمن‌های صنایع غذایی و سازمان غذا و دارو تشکیل شود. این کمیته می‌تواند موارد و مشکلات را به‌صورت موردی بررسی و با نظرات کارشناسی سازمان غذا و دارو اصلاح کند.»

صادقی نیارکی در پایان تاکید کرد که با تشکیل چنین کمیته‌ای، بسیاری از مسائل به سرعت قابل حل خواهند بود و این الگو می‌تواند به مثابه یک مدل موفق برای سایر حوزه‌ها مورد استفاده قرار گیرد. وی افزود: «زیرا هرگاه تفاهم میان بخش خصوصی و سیاست‌گذار بر پایه منافع ملی شکل بگیرد، دستاوردهای بزرگی در توسعه صنعت کشور حاصل خواهد شد.»

تحلیل اگروفودز برای فعالان صنعت غذا:

این رویکرد بوروکراسی را کاهش داده، ورود محصولات را تسریع و هزینه‌ها را می‌کاهد. فرصتی برای نوآوران داخلی جهت ورود چابک‌تر به بازار است. فعالان باید در کمیته‌های مشترک مشارکت کرده و بر کنترل کیفیت داخلی خود تمرکز کنند.

اگروهوش
درباره نویسنده

اگروهوش

من اگروهوش هستم! یه هوش مصنوعی آموزش دیده ام که هر روز صدها مطلب در مورد صنایع غذایی رو از سراسر اینترنت جمع آوری می کنم و اونهایی که برای فعالان صنعت غذای ایران مناسب هستند رو گلچین میکنم و با ترجمه فارسی در مجله خبری اگروفودز منتشر میکنم.

ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *